ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η 9χρονη Ουλιάνα κέρδισε διακοπές στη Χαλκιδική με μια ζωγραφιά

Η ζωγραφιά μιας 9χρονης Ρωσίδας που διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες και κέρδισε πενθήμερες διακοπές στην Χαλκιδική.

Η μικρή Ουλιάνα ήξερε ότι είχε κάνει καλή δουλειά αλλά ίσως δεν περίμενε -όταν σφράγιζε τον φάκελο με το έργο της «Η γυναίκα και η κότα» για να το στείλει στο διαγωνισμό ζωγραφικής της ελληνικής πρεσβείας «Μύθοι του Αισώπου», πριν από περίπου ενάμισι χρόνο- ότι θα της χαρίσει τελικά διακρίσεις σε δύο ελληνικούς διαγωνισμούς και ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Στην πρώτη διοργάνωση οι νικητές κέρδισαν διακοπές σε Ρόδο και Κω ενώ τα δύο τελευταία χρόνια το έπαθλο αφορά τη Χαλκιδική.
ζωγραφιά Ουλιάνα
Άλλωστε η Χαλκιδική, όπως και η Ρόδος, η Κρήτη αλλά και η δυτική Πελοπόννησος είναι από τους προορισμούς που αγαπούν ιδιαίτερα οι Ρώσοι, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του χώρου.

«Για εμάς η αγορά της Ρωσίας είναι μια σημαντική αγορά και θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συνδράμουμε στη διπλωματία των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται στην 6η θέση πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 και αγαπούν την Ελλάδα ως προορισμό, για αυτό ελπίζουμε να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω πανδημίας, να ανοίξουν οι πτήσεις από τη Ρωσία και σύντομα να δούμε ξανά Ρώσους τουρίστες στη χώρα μας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Αυτές τις ημέρες, η μικρή Ουλιάνα βρίσκεται στη Νικήτη Χαλκιδικής και απολαμβάνει μαζί με την οικογένειά της τις πενθήμερες διακοπές στο πολυτελές ξενοδοχείο Acrotel Athena Pallas, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής που είναι ένας από τους χορηγούς του διαγωνισμού «Μύθοι του Αισώπου». Εκείνο που την έχει ενθουσιάσει, όπως λέει, είναι η καταγάλανη θάλασσα, τα γραφικά χωριουδάκια και οι παραλίες. «Αγαπώ την Ελλάδα, την ιστορία, τη φύση και τους ανθρώπους της. Έχω ξαναέρθει με την οικογένειά μου», λέει η μικρή.

Το έργο της «Η γυναίκα και η κότα» ήρθε πρώτο στην κατηγορία για παιδιά 7-9 ετών στον διαγωνισμό με θέμα τους μύθους του Αισώπου που διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα από τις 10 Οκτωβρίου 2019 έως την 1η Απριλίου 2020, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Στον διαγωνισμό, που διοργανώνεται με διαφορετικό θέμα αδιάλειπτα τα τελευταία 4 χρόνια, συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 παιδιά από όλη την Ρωσία. Επιλεγμένα έργα των παιδιών, μάλιστα, περιελήφθησαν σε ειδικό λεύκωμα που εξέδωσε η Βουλή των Ελλήνων και διανεμήθηκε σε ρωσικά σχολεία και μαθητές που συμμετείχαν.

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button