Η Αμοργός στη HORECA μέσα από τις «Γαστρονομικές Κοινότητες» του Γιώργου Πίτα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια ξεχωριστή γαστρονομική προβολή είχε η Αμοργός την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου  καθώς στο πλαίσιo της έκθεσης HORECA, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές Κοινότητες» και το ομώνυμο πρόγραμμα, και έγινε ένας απολογισμός του έργου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων ανάμεσα τους και το νησί του «απέραντου γαλάζιου».

 Οι  «Γαστρονομικές Κοινότητες» είναι ένα πρόγραμμα που έχει στόχο η ελληνική γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η οργάνωση των επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγή-εστίαση-φιλοξενία) σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό την αξιοποίηση των γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο τόπος τους, και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Ο εμπνευστής του προγράμματος, Γιώργος Πίτας, κατά την παρουσίαση εξήρε την ιδανική συνεργασία με το Δήμο Αμοργού που από την πρώτη στιγμή κατανόησε, «αγκάλιασε» και στήριξε  οικονομικά το πρόγραμμα. Όπως είπε ο κ. Πίττας, ο γαστρονομικός πλούτος και της  Αμοργού είναι τεράστιος.

 Ο Δήμαρχος Αμοργού απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό, ο οποίος αναγνώστηκε στην εκδήλωση:

«Από την Αμοργό σας στέλνω τις ευχές μου για καλή επιτυχία της σπουδαίας  έκθεσης HORECA και συγχαρητήρια στον φίλο πρώτα από όλα Γιώργο Πίττα για την έμπνευση των «Γαστρονομικών Κοινοτήτων» μέσα από τις οποίες η ουσιαστική προβολή των τόπων μας είναι αναμφισβήτητη.

Ο Δήμος Αμοργού στήριξε από την αρχή τις Γαστρονομικές Κοινότητες. Ο έντυπος οδηγός, η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Δήμου, εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το περιεχόμενο της Γαστρονομίας του νησιού και μαζί με τον ψηφιακό οδηγό αποτελούν  ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού.

Έχουμε χρέος να προασπίσουμε και να διαδώσουμε την Αμοργιανή γαστρονομία. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από εργαλεία όπως οι έντυποι και ψηφιακοί οδηγοί αλλά και μέσα από τη συνεργασία των επαγγελματιών της φιλοξενίας, της εστίασης, της μεταποίησης και του αγροτικού τομέα. Όλοι αυτοί οι δρόμοι οδηγούν στην γαστρονομία που κατέχει κυρίαρχη θέση στη  διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας κάθε τόπου.

 Εύχομαι πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε στην ταξιδιωτική κανονικότητα και να σας υποδεχθούμε στην Αμοργό ώστε να σεργιανίσετε βήμα- βήμα τα γαστρονομικά μας μονοπάτι». 

Δείτε την εκδήλωση:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -