Η αθλήτρια Κατερίνα Σαραντοπούλου μιλά για τον καρκίνο στο ΚΠΙΣΝ | Συζήτηση: Γυναίκα, καρκίνος και άθληση

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η αθλήτρια Κατερίνα Σαραντοπούλου αυτή τη φορά κατέκτησε το “μετάλλιο της ζωής” νικώντας τον καρκίνο! Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλες τις γυναίκες.

Με θάρρος και γενναιότητα δίνει τη μάχη και μιλά ανοιχτά γι αυτό. Καλεσμένη στη συζήτηση με θέμα: «Γυναίκα, καρκίνος και άθληση» στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ εξηγεί τη σπουδαιότητα της άθλησης στη μάχη αυτή.

Κατερίνα Σαραντοπούλου

Γυναίκα, μητέρα, επιχειρηματίας, πρωταθλήτρια της κολύμβησης, η Κατερίνα Σαραντοπούλου με πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας από το 1986.

Κατερίνα Σαραντοπούλου 111

Με την συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα το 1996 ξεκίνησε την πορεία της ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην διαφημιστική καμπάνια για της παραλίες της Ελλάδας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και την εργασία της ως Casting Director σε εταιρεία παραγωγής διαφημιστικών ταινιών. Το 1997 έκανε το πρώτο της μεγάλο event συμμετέχοντας στην παραγωγή της Έναρξης και Λήξης του παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου με σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Στη συνέχεια και μέχρι το 2008 συμμετείχε σε αμέτρητα events  και οργάνωση εκδηλώσεων, παραγωγές διαφημιστικών ταινιών και συναυλιών για πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες. Μετά από ειδικές σπουδές επάνω στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ και χτένισμα ειδικών περιστάσεων που έκανε στο Manchester στη σχολή των Tony and Guy, άνοιξε το 2009 το δικό της κομμωτήριο στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα έχει συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Είναι head Booker πρακτορείου μοντέλων με έδρα την Ελλάδα και δράση σε όλη την Ευρώπη και ambassador γνωστής εταιρίας καλλυντικών.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 18:30, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει τη συζήτηση με θέμα: «Γυναίκα, καρκίνος και άθληση» στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ.

Κατερίνα Σαραντοπούλου

Η συζήτηση θα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, και ιδιαίτερα σε όσες έχουν δώσει μάχη με τον καρκίνο. Θα συμμετάσχουν γυναίκες-αθλήτριες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, οι οποίες, μέσα από τα βιώματά τους, θα αναδείξουν την αξία της άθλησης και πώς αυτή λειτούργησε θετικά στη ζωή τους μετά τη μάχη που έδωσαν.

Επιπρόσθετα, μέσα από τις εισηγήσεις τους, ακαδημαϊκοί από τον χώρο της Ιατρικής θα προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές για όλες τις γυναίκες και θα τεκμηριώσουν τη σημασία του πρόωρου ελέγχου, αλλά και τη σπουδαιότητα της άσκησης στην καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ:

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -