Η best πρόταση για πεντανόστιμα καλαμαράκια τηγανητά

Δείτε επίσης

Το CNN έχει συμπεριλάβει αυτό το απλό αλλά μαγευτικό γεύμα στη λίστα με τα «30 από τα καλύτερα τηγανητά φαγητά σε όλο τον κόσμο».

«Σερβίρεται με λεμόνι, είτε με μαρινάδα είτε με κρεμώδη σάλτσα με βάση τη μαγιονέζα. Το πιάτο με ελληνικές σπεσιαλιτέ θαλασσινών έχει φτάσει στα πολυτελή αμερικανικά εστιατόρια ως mainstream ορεκτικό», γράφει το CNN.

«Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους New York Times το 1975, ότι αυτά τα απλά «δαχτυλίδια από καλαμάρι» μπορεί να μην είναι τόσο μοντέρνα όσο ήταν στη δεκαετία του ’90, αλλά παραμένουν σε πολλά μενού», έγραφε το άρθρο.

Αναλύοντας γιατί είναι τόσο δημοφιλές φαγητό, το άρθρο αναφέρει στοιχεία ότι τηγανητή ζύμη και άλλες παρόμοιες λιχουδιές απολαμβάνονταν από τότε που οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι επινόησαν τα τηγάνια. «Η αγάπη για αυτό το είδος μαγειρικής έχει μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου», προσθέτει το κομμάτι.

Φημίζεται για την τρυφερή, ζουμερή και νόστιμη σάρκα του.
Ιδανικό για τον παραδοσιακό τηγανητό μεζέ με συνοδευτικά φέτα και πατάτες τηγανιτές.

Από τα "ΦΡΕΣΚΟΚΑΤΕΨΥΓΕΝΑ ΜΑΛΑΜΑ"

 

Τα καλαμαράκια του ΜΑΛΑΜΑ

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα καλαμαράκια αφαιρώντας τα εντόσθια. Προσοχή! Μόνο τα εντόσθια ΟΧΙ το δέρμα. Ακολούθως, ξεπλύντε τα καλά. Στη συνέχεια τεμαχίστε το κάθε καλαμαράκι σε “δαχτυλίδια”, στο πλάτος περίπου ενός δαχτύλου, και απλώστε τα σε μια πετσέτα, για να στεγνώσουν καλά από τα νερά. Ετσι, δε θα έχετε σκασίματα του λαδιού όταν τα ρίξετε στο τηγάνι (αυτό που “σκάει” μέσα στο τηγάνι όταν τα τηγανίζουμε, δεν είναι το καλαμάρι, αλλά το νερό που έχει μείνει επάνω τους).
Αλευρώστε τα καλά.
Ρίξτε μέχρι λίγο πάνω από τη μέση μιας μικρής κατσαρόλας, καθαρό λάδι.
Τοποθετείστε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει το λάδι. (Προσοχή! Το λάδι να κάψει πάρα πολύ καλά). Ρίξτε τόσα καλαμαράκια, όσο να καλυφθεί η επιφάνεια του λαδιού. Αφήστε τα να τηγανιστούν μόνο για δυόμιση λεπτά. (Προσοχή! Οχι περισσότερο από 2,5 λεπτά).
Βγάλτε τα τηγανισμένα καλαμαράκια από την κατσαρόλα και απλώστε τα σε πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας (για να απορροφηθεί το λάδι).
Επαναλαμβάνετε, μέχρι να τελειώσουν τα καλαμαράκια.
Ρίξτε αλάτι και λεμόνι σύμφωνα με τα γούστα σας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
(Η όρεξη είναι δεδομένη…)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!

Κάθε φορά που ρίχνετε καλαμαράκια στο λάδι, πρέπει το λάδι να καίει πάρα πολύ.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -