ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Capture One επενδύει στην Ελλάδα! Νέες θέσεις εργασίας|Νέο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης

Η Capture One κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα με στόχο τουλάχιστον 60 εξειδικευμένους μηχανικούς λογισμικού μέχρι το 2022!

Η Capture One Hellas, είναι νεοσύστατη ελληνική εταιρία, θυγατρική της Δανέζικης Capture One.

Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Η Αθήνα φαντάζει μία από τις τελευταίες ιδανικές περιοχές στην Ευρώπη για να δημιουργήσει κανείς μία ομάδα μηχανικών – σπουδαία ταλέντα, με λογικό κόστος και δυτικό τρόπο σκέψης». Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής τεχνολογικών υπηρεσιών (CTO) της Capture One, Xανς Σκόβγκαρντ, ανακοινώνει στην «Κ» την είσοδο της εταιρείας στη χώρα μας, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης στην πρωτεύουσα, το οποίο στοχεύει να προσελκύσει νέους προγραμματιστές.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει με την εταιρεία να δρομολογεί τη δημιουργία 60 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα διετίας (2022), με στόχο την αναβάθμιση των προϊόντων που παρέχει η Capture One στους πελάτες της, δηλαδή σε φωτογράφους και σε εταιρείες που απευθύνονται σε καταναλωτές (retailers, eshops, κ.λπ.).

Η Capture One ειδικεύεται στην επεξεργασία φωτογραφιών (image editing) αναβαθμίζοντας ψηφιακά τις φωτογραφίες σημαντικών παραγόντων της αγοράς, οι Canon, Nikon, Sony, Fujifilm και Phase One.

«Η εταιρεία συνεργάζεται με ισχυρούς παίκτες του λιανεμπορίου αλλά και με eshops, καθώς μέσω της πλατφόρμας οι πελάτες μας μπορούν να αποδώσουν με ακρίβεια τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους. Ετσι, γλιτώνουν και από τις επιστροφές αλλά και από περιττά έξοδα», αναφέρει ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας (director of engineering) και υπεύθυνος για το άνοιγμα του νέου κέντρου Ε&Α στην Αθήνα, Κώστας Καστρινογιάννης.

Προσλήψεις

Ο κ. Καστρινογιάννης είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο χωρών αναλαμβάνοντας όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος. «Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με 37 άτομα έως το 2021 και να φτάσουμε τα 60 το 2022. Ωστόσο δεν αποκλείεται να προσλάβουμε ακόμη περισσότερους, δεδομένου ότι πρόκειται για μία επένδυση που έχει διάρκεια. Ηδη κοιτάζουμε κτίρια από το Μαρούσι μέχρι και την Κηφισιά και υπολογίζουμε να εγκαινιάσουμε τα νέα μας γραφεία τον Δεκέμβριο».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η έλευση της Capture One, μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, στην Ελλάδα λειτουργεί ως κάλεσμα για την επιστροφή ταλαντούχων επιστημόνων από το εξωτερικό. «Οι Έλληνες μηχανικοί είναι εξαιρετικοί στην επίλυση προβλημάτων. Επίσης, μαθαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους σαν να ήταν στο πρώτο έτος της σχολής. Αυτά τα χαρακτηριστικά τούς καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικούς σε εταιρείες καινοτομίας, οι οποίες κάθε μέρα ανακαλύπτουν καινούργια εργαλεία και τεχνικές για να αναπτύξουν τα προϊόντα τους», προσθέτει.

Πηγή:https://www.kathimerini.gr


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button