Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει πυρόπληκτες οικογένειες σε Βόρεια Εύβοια και Αττική

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζει πυρόπληκτες οικογένειες στη Βόρεια Εύβοια και την Αττική, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των πληγέντων δήμων και την Επιτροπή Αγώνα Επιβίωσης και Αναγέννησης Β. Εύβοιας.

Μέχρι σήμερα ο πληθυσμός των πληγέντων περιοχών βιώνει σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Η παρέμβαση που σχεδιάστηκε από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με τους ίδιους τους ωφελούμενους, καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες τους για διάστημα ενός έτους, με σκοπό να συμβάλλει στην οικονομική και ψυχολογική τους ανακούφιση και την επάνοδό τους στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2022, 15 οικογένειες που αριθμούν συνολικά 54 μέλη, εντάσσονται στο πρόγραμμα στήριξης της Ένωσης που περιλαμβάνει: εξασφάλιση επιδομάτων σίτισης και θέρμανσης, κάλυψη αναγκών σε οικιακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και κάλυψη κόστους εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ενοικίων για παιδιά και φοιτητές αντίστοιχα, βάσει καταγεγραμμένων αναγκών.

Παράλληλα, η Ένωση προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού της Κέντρου στις πληγείσες οικογένειες.

Στους δήμους Αγ. Άννας – Λίμνης-Μαντουδίου και Ιστιαίας – Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας, η Ένωση, εξυπηρετεί συνολικά 11 οικογένειες με 42 μέλη εκ των οποίων 22 ανήλικα και οικονομικώς εξαρτώμενα.

Στο δήμο Κηφισιάς καλύπτει αντίστοιχα 4 οικογένειες με 12 μέλη εκ των οποίων 5 ανήλικα και οικονομικώς εξαρτώμενα.

«Η στήριξη στις πυρόπληκτες οικογένειες είναι μόνο η αρχή», αναφέρει η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου, «χάρη στην εμπιστοσύνη και τις ευγενικές δωρεές ιδιωτών και εταιρειών που έσπευσαν να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας για τις πυρόπληκτες περιοχές, η Ένωση πρόκειται να προχωρήσει και σε σημαντικά έργα υποδομής στη Β. Εύβοια, στο προσεχές διάστημα, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά ένα καλύτερο και ασφαλές περιβάλλον για να παίζουν και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.»

Το πρόγραμμα στήριξης πυρόπληκτων οικογενειών, υλοποιείται χάρη στη συγκέντρωση πόρων μέσω της crowdfunding καμπάνιας «Μαζί, συνεχίζουμε» που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021, την ευγενική δωρεά των αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη από τη δράση «do your pART» και των δωρεών των εταιρειών: Ταβέρνα El Greco, E-shop Aesthet, W MARINE INC, ΜΑΖΙΣΤΡΑΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εκφράζει τις βαθιές ευχαριστίες της στους ιδιώτες και τις εταιρείες που αγκάλιασαν την προσπάθεια της και την εμπιστεύθηκαν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -