Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει τη στήριξή της στην Ουκρανία

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου δεσμεύεται να στηρίξει τα μέλη της από την Ουκρανία, αναζητώντας πρακτικούς τρόπους για να τους βοηθήσει.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, η Ακαδημία έστειλε μία επιστολή υποστήριξης στα σχεδόν 60 μέλη της από την Ουκρανία, με την υπογραφή του Mike Downey, την πρόεδρο Agnieszka Holland και τον CEO Matthijs Wouter Knol.

«Αναγνωρίζουμε ότι η τωρινή καθημερινή αύξηση της έντασης πρέπει να έχει αντίκτυπο στη ζωή, την υγεία, τη δημιουργικότητα και το ηθικό σας. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που μετρά πάνω από 4,200 μέλη, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας» γράφει η επιστολή.

«Το ευρωπαϊκό σινεμά πάντα διαμορφώνεται από σημαντικές αξίες. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το «κλειδί» στο να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να μπορούν να εργαστούν οι δημιουργοί στον κινηματογράφο. Ως Ακαδημία και μέσα από τη δουλειά μας, στηρίζουμε αυτές τις αξίες και βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε παραβίασή τους. Να είστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε δίπλα σας, στηρίζοντας το έργο σας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε».

Σε δήλωση στο Variety, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος της Διεθνής Ένωσης Κινηματογραφιστών, Mike Downey, ανέφερε: «Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα πέρα από «σκέψεις και προσευχές» και να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε πρακτική βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στα μέλη της κοινότητας μας».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -