Η Ευρώπη άνοιξε κέντρο για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F-16

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ευρωπαϊκό κέντρο για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στον χειρισμό πολεμικών αεροσκαφών F-16 εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα στη Ρουμανία.

«Το κέντρο θα είναι ένας διεθνής κόμβος για την εκπαίδευση πιλότων F-16 και θα διευκολύνει την αυξημένη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων», ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας Angel Tîlvăr και την Ολλανδό ομόλογό του Kajsa Ollongren σε αεροπορική βάση ανατολικά του Βουκουρεστίου.

Το Κίεβο υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη για να σημειώσει σημαντική στρατιωτική πρόοδο έναντι της Ρωσίας, στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία από το Φεβρουάριο του 2022. Η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν ανακοινώσει ότι είναι πρόθυμες να παράσχουν αμερικανικά F-16 στο Κίεβο. Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Troels Lund Poulsen δήλωσε τον Οκτώβριο ότι τα πρώτα αεροσκάφη θα σταλούν μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Το Βέλγιο δεσμεύτηκε να παραδώσει τα μαχητικά μέχρι το 2025, εφόσον συμφωνήσει η επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές του επόμενου έτους.

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε ολλανδικά F-16 έφτασαν στο κέντρο εκπαίδευσης στη Ρουμανία. Συνολικά, η ολλανδική κυβέρνηση θα διαθέσει 12 – 18 αεροσκάφη για εκπαίδευση. «Το εκπαιδευτικό κέντρο στη Ρουμανία θα χρησιμοποιήσει πρώτα τα αεροσκάφη για να παράσχει ένα μάθημα επανεκπαίδευσης για τους μισθωμένους εκπαιδευτές των F-16, και στη συνέχεια θα παράσχει εκπαίδευση στους Ρουμάνους και Ουκρανούς πιλότους. Τα αεροσκάφη θα πετούν μόνο στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ», δήλωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -