Η ευτυχία των παιδιών σας εξαρτάται από εσάς

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

– Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό (Math Jacobson)

Έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Ισπανίας έδειξε ότι το 96% των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμούν οι γονείς τους να είναι πιο εκδηλωτικοί και τρυφεροί, να είναι πιο χαρούμενοι και να περνάνε πιο πολύ χρόνο μαζί τους.

«Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει τέλειος γονιός… ίσως επειδή δεν μπορώ να είμαι τέλειος σε όλα. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, να είμαι υπεύθυνος και να διαχειρίζομαι με ηρεμία κάθε συγκρουσιακή συνθήκη. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να αποτελώ σωστό πρότυπο για τα παιδί μου. Με το να νιώθει ασφάλεια και να του εμπνέω εμπιστοσύνη, όπως και να δείχνω εμπιστοσύνη σε εκείνο, μετριάζοντας την ανάγκη μου για υπερπροστασία, νιώθω ότι βοηθάω το παιδί μου να εξελιχθεί. Η καλή σχέση με το παιδί μου θεωρώ ότι βασίζεται στον ποιοτικό χρόνο μαζί του. Ακούω με προσοχή και μοιράζομαι τις ανησυχίες του. Καθώς μεγαλώνει το αγγελούδι μου, προσπαθώ να είμαι δίπλα του και όχι μπροστά του, παίρνω έναν πιο ενεργό ρόλο παρατηρητή, που το βοηθάει να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του» -Ανώνυμος

Η συμπεριφορά των γονιών «καθρεφτίζει» την ευτυχία των παιδιών

Οι ήρεμοι γονείς καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας στα παιδιά. Να συζητάτε, να μοιράζεστε και να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και τους προβληματισμούς σας, ενισχύοντας την σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά σας.

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας δεν αγοράζεται, διότι είναι η αγκαλιά σας, η εκδήλωση τρυφερότητας, καθώς και η άνευ όρων αποδοχή τους.

Η επίκριση δεν είναι ωφέλιμη στη σχέση γονέα – παιδιού. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, καθώς μέσα από τα λάθη επέρχεται η μάθηση.

Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα το χορτάσεις μια φορά.
Μάθε τον να πιάνει ψάρια και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή.
Δεν υπάρχει τέλειος γονιός, γι’ αυτό κοίτα να είσαι αληθινός.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -