ΕΛΛΑΔΑ

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κάνει αφιέρωμα στα Ιωάννινα

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στα Ιωάννινα κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία παρουσιάζει την πρωτεύουσα της Ηπείρου σαν μια «ελληνική Silicon Valley».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα πρόκειται για μια πόλη η οποία διαθέτει ένα συνεχώς εξελισσόμενο και εκτεταμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Βασικό και πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο γερμανικός κολοσσός TeamViewer ο οποίος έχει πλέον γραφεία και στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κιάφας. Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, διευθυντής της TeamViewer Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων «Ξεκινήσαμε με 18 υπαλλήλους στο τέλος του 2019. Τώρα υπάρχουν ήδη 41, φέτος θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους 50 και ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι 150 εργαζόμενοι». Μάλιστα στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει μελλοντικά αρκετά νέα άτομα από την περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα.

Στόχος, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα είναι τα Ιωάννινα να μετατραπούν σε τοποθεσία για επιχειρήσεις πληροφορικής και καινοτομίας. Διαθέτει εξάλλου πολύ ισχυρό Πανεπιστήμιο όσων αφορά το επίπεδο των φοιτητών. Επιπλέον εκτός από την TeamViewer, υπάρχει και η περίπτωση της ευρωπαϊκής πολυεθνικής P&I. Ο CEO της εταιρείας έχει καταγωγή από το Γρεβενίτι Ζαγορίου και διοικεί την εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, ενδιαφέρον υπάρχει και από την γερμανική PRODYNA AG η οποία δραστηριοποιείται ήδη από το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έχει ως έδρα της την Φρανκφούρτη στη Γερμανία και ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button