Η ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία του αστυνομικού με το μωρό στα Γλυκά Νερά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις η φωτογραφία με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης να κρατά στην αγκαλιά του το μόλις 11 μηνών βρέφος της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε βάναυσα στα Γλυκά Νερά.

Αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας, η συγκλονιστική φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας από τους άντρες της Άμεσης Δράσης που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά,  είναι ο αστυνομικός που απαθανατίστηκε να κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό του ζευγαριού.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 11/5/2021 στα Γλυκά Νερά, το νήμα της ζωής της 20χρονης Καρολάιν κόπηκε  με τον πιο βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο, μπροστά στα μάτια του 33χρονου συζύγου της και του μόλις 11 μηνών μωρού της.

φωτογραφία του αστυνομικού με το μωρό στα Γλυκά Νερά

Η Αστυνομία πήρε σήμα να πάει όσο πιο γρήγορα στο σπίτι της οικογένειας, ύστερα από την κλήση που έκανε ο 33χρονος πιλότος στο «100», αναφέροντας σοκαρισμένος ότι ληστές μπήκαν στο σπίτι του και ότι η γυναίκα του είναι αναίσθητη.

Ο Χρήστος, ο άντρας της Άμεσης Δράσης που εικονίζεται με το μωρό αγκαλιά μπήκε στη μεζονέτα μαζί με τους συναδέλφους του και ανέβηκε στη σοφίτα του σπιτιού.
φωτογραφία του αστυνομικού με το μωρό στα Γλυκά Νερά

Στη σοφίτα οι αστυνομικοί αντίκρισαν την 20χρονη νεκρή πάνω στο διπλό κρεβάτι του δωματίου, ενώ μαζί με τη μητέρα του ήταν το μωρό (11 μηνών). Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό εκείνη την ώρα δεν έκλαιγε, παρά μόνο προσπαθούσε να πιάσει τη μητέρα του.

Στον ίδιο χώρο ήταν ο 33χρονος πιλότος, ο οποίος ήταν ακόμα δεμένος με σχοινιά. Δίπλα του βρισκόταν το κινητό τηλέφωνο με το οποίο κάλεσε το «100». Αργότερα εξήγησε στους αστυνομικούς ότι πήρε τηλέφωνο πατώντας με τη μύτη του τα κουμπιά.

Στη θέα του μωρού, ένα κοριτσάκι μόλις 11 μηνών, δίπλα στη νεκρή μητέρα, οι άντρες της Άμεσης Δράσης λύγισαν

Το στιγμιότυπο που ραγίζει καρδιές ανέβασε στο Facebook το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Σε αυτό ο αστυνομικός κρατά αγκαλιά του το μόλις 11 μηνών μωρό της άτυχης Καρολίνας.

Ο αστυνομικός που εικονίζεται στη φωτογραφία είναι πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. 

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/george.kalliakmanis.1/posts/10215058483893855

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Γι αυτό με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του κι αποκάλυψε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες που διερευνούν την υπόθεση:

«Είμαστε συγκλονισμένοι και προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητα του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία ακόμα και στο έγκλημα.»

Η συγκλονιστική κατάθεση του 33χρονου συζύγου

φωτογραφία του αστυνομικού με το μωρό στα Γλυκά Νερά

 
Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προσπαθούν ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, Μπάμπης Ανγνωστόπουλος, να ανακαλέσει όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί για να καταφέρουν να συνθέσουν τα προφίλ των δραστών. Όσο το δυνατόν πιο πολλά στοιχεία κατάφερε να συγκρατήσει πριν τον φιμώσουν και τον «τυφλώσουν» με τη μονωτική ταινία.  «Άκουγα να απειλούν μια τη γυναίκα μου, μια το παιδί μου και να μου φωνάζουν «που είναι τα λεφτά ρε!»

 

Ο δημοσιογράφος του ΣΤΑΡ, αστυνομικός συντάκτης, Βάιος Σύρρος έγραψε χαρακτηριστικά για τον 33 πιλότο:

«Είναι μορφωμένος, γλυκομίλητoς, συγκροτημένος στη σκέψη, ωραίο παλικάρι, ευκατάστατος και λόγω επαγγέλματος, που είχε την τύχη να φτιάξει μια εξίσου όμορφη οικογένεια, πραγματικά αξιοζήλευτη. Μέχρι που εισέβαλαν στο σπίτι του τα τρία καθάρματα και δολοφόνησαν τη ζωή του, την 20χρονη μητέρα του παιδιού του, την Καρολάιν.
Ως πιλότος εκπαιδεύτηκε να έχει ατσαλένια ψυχραιμία, αλλά μέσα του, η καρδούλα του το ξέρει. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ευγενικός, αξιοπρεπής και ακομπλεξάριστος, σε βαθμό που σοκάρει κάποιους. Δεν φτύνει τις κάμερες και τους φωτογράφους, όπως ίσως θα ήθελαν, δεν βρίζει τους δημοσιογράφους, σταματάει και τους λέει δύο λόγια, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη πολιτισμένη χώρα του πλανήτη. Έχει την ευαισθησία αλλά και την ευφυΐα να κατανοήσει ότι η στυγερή δολοφονία της συζύγου του, πέρα από το προσωπικό του απίστευτο δράμα, προκάλεσε ισχυρό πανελλήνιο σοκ. Μίλησε στην κάμερα γιατί απλούστατα ήθελε να μοιραστεί τον μεγάλο πόνο του με όλους μας και με τον καθένα ξεχωριστά. Ήταν πρωτοφανές σε αγριότητα και συνθήκες αυτό το στυγερό αποτρόπαιο έγκλημα, που ξεπέρασε τα στενά όρια της οικογένειας του. Χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά της ελληνικής οικογένειας, όπως αυτή θα έπρεπε και θα θέλαμε να είναι. Οικογένεια που θα χαίρονταν οι περισσότεροι να είχαν τα παιδιά τους. Και για όλα αυτά κάποιοι χωρίς ίχνος ντροπής εκφράζουν υποψίες… Κρίμα, πολύ κρίμα.»
Γλυκά Νερά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Γυναίκα αστυνομικός ηρεμεί στην αγκαλιά της μωράκι μετά από τροχαίο

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -