ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Λουξ πρότυπο οικογενειακής επιχείρησης

1st Family Business

Ως ένα χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης, η Λουξ έδωσε το «παρών» στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο 1st Family Business, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2019.

Ειδικότερα, η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος της Λουξ, εστίασε στα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς αφενός συνεισφέρουν σημαντικά στη δυναμική της συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας και αφετέρου «κερδίζουν» την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού χάρη στη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μαζί του.

«Είμαστε υπερήφανα μέλη της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και πιστεύουμε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη», επεσήμανε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Λουξ σχεδιάζει από τώρα τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή της ανασυντάσσοντας τις δομές και την εταιρική της διακυβέρνησή.

Τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η περιορισμένη δυνατότητα προσήλωσης στους εταιρικούς στόχους,  λόγω του οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά και οι δομικές αδυναμίες είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Λουξ.

ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Λουξ και Μέλος ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ο Άγις Πιστιόλας, Πρόεδρος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Μέλος Δ. Σ. της εταιρείας Agrino, ο Νικόλαος Ρενιέρης, Υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της εταιρείας Ελευθέριος Ρενιέρης ΕΕΕ/Δημήτρης Καραβασίλης, Διευθύνων Σύμβουλος – DK Consultants, ο Θεόδωρος Σκαγιάς, Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, CFO της εταιρείας SKAG A.E και ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Μέλος, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Polyeco Group, Μέλος του Δ.Σ. & Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης, Polyeco A.E., Μέλος του Δ.Σ., Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., Ιδρυτής, Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI).

Δείτε ακόμη:

Η Λουξ «σκόραρε» στο Socca World Cup Crete 2019


 

Λίγα λόγια για τη Λουξ

Η Λουξ, η μεγαλύτερη 100% ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, με παρουσία στην αγορά από το 1950, ξεχωρίζει για τις αυθεντικές συνταγές, την υψηλή ποιότητα και τη χαρακτηριστική γεύση των προϊόντων, ακολουθώντας μια σταθερή ανοδική πορεία. Με τίτλους όπως, Superbrand 2017 και “Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν”- Made in Greece 2017, συνεχίζει να διακρίνεται για την προτίμηση των καταναλωτών, με ισχυρή παρουσία στα ράφια εντός και εκτός συνόρων. Η πρόσφατη δυναμική της είσοδος στο χώρο των ολιγοθερμιδικών αναψυκτικών και του παγωμένου τσαγιού με τις καινοτόμες σειρές λουξ plusn light και λουξ plusn light tea αντίστοιχα, έχει αναδείξει τη Λουξ σε πρωτοπόρο της αγοράς, επαναπροσδιορίζοντας τις προοπτικές του ελληνικού αναψυκτικού. 

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button