ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η Μάλτα δέχεται πλέον μόνο πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες

Η Μάλτα απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους επισκέπτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Chris Fearne, «Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα το πράξει, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία μας».

Η κυβέρνηση προχώρηση στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου καθώς από την Δευτέρα σημειώθηκαν διπλάσια κρούσματα. Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούσαν να πάνε στη Μάλτα εάν είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή με την υποβολή αρνητικού PCR τεστ.

Μόνη εξαίρεση αποτελούσαν οι Βρετανοί τουρίστες που έπρεπε ήδη να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Fearne είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των νέων κρουσμάτων σημειώθηκε μεταξύ των επισκεπτών οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι, αν και υπέβαλαν αρνητικό τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Η πλειονότητα αυτών ήταν νέοι που φοιτούσαν σε αγγλικά σχολεία.

Ο υπουργός είπε ότι η Μάλτα αναγνωρίζει μόνο πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία. Είπε ότι το λεγόμενο «πράσινο πιστοποιητικό» της ΕΕ πιστοποιεί επί του παρόντος άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον ιό.

«Από την Τετάρτη θα αναγνωρίζουμε μόνο αυτό το πλαίσιο του πιστοποιητικού της ΕΕ σχετικά με τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως», είπε.

Μόνη εξαίρεση μη εμβολιασμένων είναι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5-12 ετών, τα οποία θα μπορούν να εισέλθουν στη Μάλτα εάν έχουν αρνητικό τεστ και συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Η Μάλτα έχει εμβολιάσει πλήρως το 79% του ενήλικου πληθυσμού της και προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 85%. Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα σε 1,18 ανά 100 τεστ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button