ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου δηλώνει λάτρης της μαστίχας και κάνει διακοπές στη Χίο

Το νησί της Χίου επέλεξε για ολιγοήμερες διακοπές η διάσημη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, όπου δοκιμάζει τοπικές γεύσεις και απολαμβάνει τις χιώτικες ομορφιές!

Η ίδια ανέβασε στη σελίδα της στο facebook:

Μαρία Εκμεκτσίογλου

«Ενα καλοκαιρινό πέρασμα απο την Χίο είναι ότι πιο ξεκούραστο για τις διακοπές μου. Πέραν του ότι αυτή την εποχή οι μυρωδιές της μαστίχας ,της ρίγανης,της θάλασσας και των πεύκων μπλέκονται όλη μέρα και όλη νύχτα, πλουτίζουν και οι γευστικοί κάλυκες με τις τοπικές νοστιμιές που σου προσφέρονται στα γεύματα σου.

Εκτός αυτών των τόσο σημαντικών περπατάς και σε ιστορικά μονοπάτια όπως αυτό που ανακάλυψα σε έναν χαμηλό λόφο καλά προφυλαγμένο στον ορμίσκο των Φανών όπου κάποτε βρισκόταν το Ιερό του Φαναιού του Θεού Απόλλωνα. Οι πέτρες που άγγιξα σώζονται όπως λέγεται από τον 6ο π.Χ.αιώνα.

Κάθισα στον ίσκιο που μου χάρισε απλόχερα ο κατάλευκος τοίχος της Αγίας Μαρκέλλας που το παρεκκλήσι της βρίσκεται χτισμένο σε αυτόν τον καλά φυλαγμένο ορμίσκο περιτριγυρισμένο με ελαιόδενδρα και πεύκα.»

Επίσης, η κα Μαρία Εκμεκτσίογλου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και συζήτησε για τις ομορφιές του τόπου, τα προϊόντα χιακής αγροδιατροφής και την περίφημη μαστίχα, η οποία αποτελεί μία ιδιαίτερη γευστική πινελιά στην κουζίνα της.

Μαρία Εκμεκτσίογλου

Επίσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνου Βεργίνα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Τουρισμού, κ. Ρένας Δαμίγου, επισφραγίστηκε η θετική διάθεση συνεργασίας με ανοιχτούς πάντα διαύλους επικοινωνίας για την προβολή του νησιού μας.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close