Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελόριζο – Συγκινητική εμπειρία για τους 53 μαθητές

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Από το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το Καστελόριζο, η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας έστειλε μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους 53 μαθητές του νησιού.

Με αφορμή την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καστελόριζο, στις 17 και 18 Απριλίου, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, πραγματοποιήθηκε παράλληλα εκπαίδευση στα σχολεία του νησιού για τις αξίες του Ολυμπισμού και τα αθλητικά ιδεώδη, καθώς και γνωριμία με τον κόσμο του υγρού στίβου από την αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ελληνάκη Γεωργία.Η εν λόγω δράση, όπως αναφέρει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω να παίζω – Μαθαίνω να ζω», από το Γραφείο Αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Υ.ΝΑ.Ν.Π. σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι 53 μαθητές του νησιού ξετρελάθηκαν με την εμπειρία αυτή αποδεικνύοντας ότι η «καρδιά» του Ολυμπισμού και του ελληνικού ιδεώδες χτυπά στο ακριτικό Καστελόριζο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -