Η παλαιότερη μαύρη τρύπα είναι ως 100 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν την πιο παλιά μαύρη τρύπα, που έχει κολοσσιαίο μέγεθος και υπολογίζεται πως δημιουργήθηκε περίπου 470 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature και το thenationalnews.com αναφέρει πως η μαύρη τρύπα είναι 10 έως 100 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο, ενώ έγινε ορατή από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε όταν το σύμπαν είχε μόλις το 3% της τρέχουσας ηλικίας του, ενώ είναι 13,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη και συγκεκριμένα βρίσκεται στον γαλαξία UHZ-1.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε από κολοσσιαία σύννεφα αερίου που κατέρρευσαν σε έναν γαλαξία δίπλα σε έναν γαλαξία με αστέρια. Οι δύο γαλαξίες ενώθηκαν και η μαύρη τρύπα υπερίσχυσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, Άκος Μπόγκνταν του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, η μαύρη τρύπα εκτιμάται ότι ζυγίζει από 10% έως 100% της μάζας όλων των άστρων στον γαλαξία της.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -