ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η πρώτη Ολυμπιονίκης του Τουρκμενιστάν πήρε για πριμ διαμέρισμα, LEXUS και 50.000$

Η πρώτη Ολυμπιονίκης του Τουρκμενιστάν, η αθλήτρια της άρσης βαρών, Πολίνα Γκούργιεβα, έλαβε ως μπόνους ένα διαμέρισμα, ένα αυτοκίνητο και 50.000 δολάρια.

Η τελετή παράδοσης της μικρής περιουσίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με κάθε επισημότητα, στην πρωτεύσουσα του Τουρκμενιστάν, στο Ασγκαμπάντ.

Η 21χρονη Γκούργιεβα, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 59 κιλών στο Τόκιο. Αυτό το ασημένιο είναι το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει ποτέ το Τουρκμενιστάν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ο προηγούμενος αθλητής από το Τουρκμενιστάν που είχε καταφέρει να πάρει μετάλλιο, ήταν ο σκοπευτής Μαράτ Νιγιάζοφ, που είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες της Ρώμης το 1960, αλλά τότε αθλείτο υπό τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης.Το Τουρκμενιστάν των έξι εκατομμυρίων ανθρώπων, με τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1991 όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε.

Στην τελετή, η Γκούργιεβα έλαβε τρία κουτιά από λευκό λακαρισμένο ξύλο. Το ένα περιείχε τα κλειδιά ενός διαμερίσματος τριών δωματίων στην πρωτεύουσα, το δεύτερο αυτά ενός πολυτελούς Lexus, και το τρίτο, 50.000 δολάρια σε μετρητά.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button