ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η ψηφιακή πλατφόρμα agrolasithi.gr από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας agrolasithi.gr που θα στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα ενώ παράλληλα ενεργοποιεί και eshop για κάθε παραγωγό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο.

Η ψηφιακή λειτουργία της πλατφόρμας agrolasithi.gr τέθηκε σε λειτουργία από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή οι παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η διαδικτυακή παρουσίαση της πλατφόρμας agrolasithi.gr από την ιστοσελίδα του Δήμου. 

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης «ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου υλοποιεί εντατικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού με βασικούς πυλώνες την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και την εξωστρέφεια. Η πλατφόρμα agrolasithi.gr προβάλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα  προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα λειτουργεί ψηφιακή πλατφόρμα με καινοτόμα υποδομή ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop και υλοποιείται για κάθε παραγωγό χωρίς κόστος».

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, με την χρήση των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών «εργαλείων» μπορεί να τονωθεί ουσιαστικά η τοπική οικονομία άρα και το εισόδημα των παραγωγών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα Agrolasithi θα υποστηρίξει τους παραγωγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής και της οικοτεχνίας και θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις παραγωγής του τόπου. Κάθε παραγωγός θα έχει πρόσβαση στο δικό του «ψηφιακό χώρο» στο agrolasithi.gr, θα έχει την δυνατότητα ανάρτησης προϊόντων, περιεχομένου όπως άρθρα, συνταγές, φωτογραφίες και video και θα μπορεί να δέχεται εύκολα παραγγελίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδικτυακό κατάστημα eshop – marketplace. 

Tα βασικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής πλατφόρμας agrolasithi.gr

  • Ηλεκτρονικό προφίλ παραγωγού
  • Προβολή προϊόντων και απευθείας σχέση με τους καταναλωτές
  • Προώθηση της ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από τις δράσεις του Δήμου και με πρωτοβουλία τοπικών φορέων και των ίδιων των παραγωγών
  • Εύκολη λήψη παραγγελιών και ενημέρωση του παραγωγού
  • Δημοσίευση άρθρων για την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία όπως π.χ παραδοσιακές συνταγές και καλές πρακτικές κοκ
  • Δημιουργία καλαθιού με επιθυμητές επιλογές από τους επισκέπτες
  • Στην πλήρη της έκδοση η πλατφόρμα θα υποστηρίζει διαδικασίες χονδρικής πώλησης
  • Σταδιακή πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τις νέες τεχνολογίες στον κλάδο της αγροδιατροφής για τους παραγωγούς μας.

To agrolasithi.gr είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Με πρακτικές λύσεις για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις και με δυναμική για τους τομείς της τοπικής οικονομίας. Επίσης σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός του πόρταλ τουριστικής προβολής και διοικητικής πληροφόρησης με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες του πολίτη και με υποδομές όπως ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) καθώς και το mobile app cityon.gr για το Δήμο μας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Στρατηγικός συνεργάτης σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας του Δήμου είναι η Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες με Δήμους και Περιφέρειες, Κεντρική Κυβέρνηση, τραπεζικό τομέα και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button