Η «σέξι βιτριολίστρια» εμείς και η …κλειδαρότρυπα – Γράφει ο Φώτης Σιούμπουρας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Εντάξει είναι μέγα δημοσιογραφικό θέμα αυτό της «σέξι ξανθιάς» με το βιτριόλι. Αρκεί βεβαίως να εντρυφήσει κανείς στα «ενδότερα» και να μην περιοριστεί μόνο στο «δάκρυ, αίμα, σπέρμα» και …κλειδαρότρυπα.

Αλλά και πάλι πόσο μεγάλο θέμα είναι;

Τόσο, ώστε να χτυπά στα ίσια τον κορονοϊό ή την οικονομική ύφεση; ( Ευτυχώς το «θέμα» επισκιάστηκε για λίγο από τις εξαφανίσεις των δύο ανήλικων μαθητριών).

Λαλήσαμε τόσες μέρες, κοντά στον ένα μήνα, με το «καλλίγραμμο» θύμα. Την λιώσαμε την δύστυχη κοπέλα, χειρότερα απ’ όσο της διέλυσε το πρόσωπο το βιτριόλι.

Και τώρα που βρήκαμε και την βιτριολίστρια θα λαλήσουμε για άλλες τόσες μέρες, αφού παρακολουθούμε από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και δεύτερη παρέλαση ψυχολόγων, ψυχιάτρων, ψυχαναλυτών, εγκληματολόγων και πάσης φύσεως αναλυτών με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην φαρέτρα τους.

Φταίνε γι αυτό τηλεόραση και ιστοσελίδες και γενικώς τα Μέσα που «πουλάνε» «δάκρυ, αίμα και σπέρμα»; Ασφαλώς και έχουν την ευθύνη τους.

Αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο για να δώσεις μια απλουστευτική απάντηση στο ερώτημα αυτό. Η συνταγή για την αξιολόγηση μιας είδησης, είναι παμπάλαια. Ναι, πουλάει το «δάκρυ, αίμα, σπέρμα». Προσθέστε και το βιτριόλι και πιάσατε διάνα. Και δεν είναι μόνο παλιά συνταγή, είναι και απολύτως μετρήσιμη. Τα μηχανάκια της AGB και ο αριθμός των κλικ στα συγκεκριμένα θέματα των ιστοσελίδων, δείχνουν χωρίς καμιά αμφιβολία την απήχηση αυτών των ειδήσεων.

Γιατί όμως έχουν τόσο μεγάλη απήχηση οι τέτοιου είδους ειδήσεις; Μη μου πείτε «αυτά μας σερβίρουν, αυτά βλέπουμε» ή «για να καλύψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα προβλήματα προβάλει ευκολοχώνευτα θέματα για αποπροσανατολισμό». Όχι ότι δεν συμβαίνει ενίοτε και κάτι τέτοιο, αλλά το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι μας είναι: τι κοινωνία είμαστε για να ασχολούμαστε νύχτα-μέρα με ασίγαστο ζήλο εδώ και έναν μήνα με αυτή την υπόθεση, όπως την παρουσιάζουν;

Φταίνε αποκλειστικά και μόνο τα Μέσα που σερβίρουν «δάκρυ, αίμα και σπέρμα»; Ανατρέξτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σ αυτόν τον «καθρέφτη της κοινωνίας» σήμερα. Είστε σίγουροι ότι θα βρείτε λίγους (ες) που δεν θα διαφέρουν και πολύ από κείνη την «σέξι δράστρια» που με μια μπουκάλα βιτριόλι στο χέρι και γεμάτη σιγουριά έστηνε καρτέρι στο «καλλίγραμμο θύμα»; Είστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να σας «σερβίρουν» τέτοιου είδους ειδήσεις με γαργαλιστικές λεπτομέρειες;

Σε όσους πάντως στήνονται στους τηλεοπτικούς δέκτες ή «περιδιαβαίνουν» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να ακούσουν και διαβάσουν ειδήσεις με «δάκρυ, αίμα και σπέρμα», άντε και με βιτριόλι, βγάζοντας μερικοί και τα «εσώψυχά» τους, θα έλεγα να αναρωτηθούν: Γιατί; Αν λάβουν απάντηση ας ρίξουν το ανάθεμα εκεί που νομίζουν.

Φώτης Σιούμπουρας

Δημοσιογράφος

Διευθυντής – Σύμβουλος Έκδοσης – Εκδότης

Φώτης Σιούμπουρας

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -