ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Η σπορά, τρόπος ζωής» στον Β’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου!

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε από τον Β’ Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου σε συνεργασία με τον γονείς του σχολείου, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και οι μικροί μας φίλοι έκαναν σπορά σιταριού, φύτεψαν μαρούλια, σπανάκι, κρεμμύδια και αρωματικά φυτά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια!!!

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με σκοπό να αποκτήσουν τα παιδιά θετικές στάσεις και συμπεριφορές τόσο για τις οικολογικές καλλιέργειες όσο και για το περιβάλλον.

Παράλληλα μέσα από παρόμοιες δράσεις τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τα φυτά, τους σπόρους και τα δημητριακά και να γνωρίσουν τα στάδια εξέλιξης των φυτών από την σπορά έως την καρποφορία.

Η όλη ανάπτυξη του προγράμματος έγινε με βιωματική, επικοινωνιακή προσέγγιση βασισμένη στην αρχή της δημιουργίας, στην αρχή της διαθεματικής προσέγγισης, στην αρχή της ομαδοκεντρικής δράσης και την ενίσχυση των χειρωνακτικών δεξιοτήτων με μοναδικό στόχο να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των παιδιών, να νιώσουν την χαρά της δημιουργίας και ταυτόχρονα να αποκτήσουν την εσωτερική ανάγκη να φροντίσουν τον δικό τους κόπο.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button