Η στιγμή της γέννησης ενός σπάνιου μαύρου ρινόκερου

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα από τα πιο σπάνια θηλαστικά στον κόσμο, ένας μαύρος ρινόκερος, γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στη Βρετανία.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου στο Chester Zoo στο Cheshire της Βρετανίας είπαν ότι ο μαύρος ρινόκερος γεννήθηκε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.

«Περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη γέννα για 15 μήνες αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί ακριβώς μπροστά στα μάτια μας», είπε η υπεύθυνη της ομάδας ρινόκερων του Chester Zoo, Emma Evision.

«Το να δούμε το μωρό ρινόκερο να έρχεται στον κόσμο, μπροστά στα ίδια μας τα μάτια, ήταν απλώς το πιο απίστευτο προνόμιο». Ο νεαρός ρινόκερος δεν έχει ακόμη όνομα, αλλά η μητέρα της ονομάζεται Zuri. Η Emma Evision είπε ότι το μωρό είναι υγιές, καλοθρεμμένο, «γεμάτο περιέργεια και ενέργεια».

Το είδος του όμως συνολικά στον κόσμο υποφέρει. Οι μαύροι ρινόκεροι (Diceros bicornis) στην Αφρική κάποτε αριθμούνταν σε δεκάδες χιλιάδες όμως σήμερα, έχουν απομείνει μόνο περίπου 6.500 άτομα στη φύση.

Αρκετά υποείδη έχουν ήδη εξαφανιστεί και τα περισσότερα από αυτά που εξακολουθούν να υπάρχουν βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της συνεχιζόμενης λαθροθηρίας και της απώλειας οικοτόπων. «Δυστυχώς πρόκειται για ένα είδος που, για περισσότερο από έναν αιώνα, κυνηγείται λαθραία για το κέρατό του προτού πουληθεί στις παράνομες αγορές άγριας ζωής», είπε η Evison.

«Ο ερχομός αυτού του πολύτιμου νεογέννητου είναι ένα ακόμη θετικό βήμα για την προστασία του είδους, κάτι που προσπαθεί να κάνει το πρόγραμμα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών στους ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους στους οποίους πρωταγωνιστούμε».

Οι ειδικοί στον ζωολογικό κήπο του Chester εκτρέφουν μαύρους ρινόκερους εδώ και χρόνια, σε μια προσπάθεια συνεργασίας με άλλους ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους για να διατηρήσουν έναν γενετικά υγιή πληθυσμό μαύρων ρινόκερων στην Αφρική.

Ένα από τα κόλπα για την επιτυχία του Chester Zoo είναι η προσεκτική παρακολούθηση των αναπαραγωγικών ορμονών στην κοπριά του ρινόκερου. Έτσι οι φύλακες του ζωολογικού κήπου καταλαβαίνουν ποια αρσενικά και θηλυκά πρέπει να βγαίνουν «ραντεβού» και πότε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -