Η τέλεια Πατατόσουπα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Εύκολη πατατόσουπα, βελούδινη, γευστική και λαχταριστή!

Υλικά για 6 μερίδες

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2,5 kg πατάτες
6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
1 γιαούρτι
0,25 φλιτζάνι ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
τσένταρ
μαϊντανός
μπέικον

Εκτέλεση

  1. Σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά σε μια χύτρα ή κατσαρόλα.
  2. Προσθέτω τις ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους πατάτες, ακολουθούμενες από 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.
  3. Σιγοβράζω σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές).
  4. Χτυπαω μαζί το γιαούρτι και το ζεστό νερό και στη συνέχεια τα ριχνω αργά στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
  5. Χρησιμοποιώ ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσω το μείγμα και το χτυπάω μέχρι να γίνει λείο ή μεταφέρω σε κανονικό μπλέντερ (ίσως χρειαστεί να το κάνω σε δόσεις).
  6. Μόλις πολτοποιηθεί, χτυπάω τον επιπλέον 1-2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών για να αραιώσω. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  7. Γαρνίρω με τσένταρ, φρέσκο μαϊντανό και/ή κομμάτια μπέικον.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ στο syntages.lidl-hellas.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -