Εύκολη πατατόσουπα, βελούδινη, γευστική και λαχταριστή!
Υλικά για 6 μερίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2,5 kg πατάτες
6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
1 γιαούρτι
0,25 φλιτζάνι ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
τσένταρ
μαϊντανός
μπέικον
Εκτέλεση
- Σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά σε μια χύτρα ή κατσαρόλα.
- Προσθέτω τις ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους πατάτες, ακολουθούμενες από 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.
- Σιγοβράζω σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές).
- Χτυπαω μαζί το γιαούρτι και το ζεστό νερό και στη συνέχεια τα ριχνω αργά στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
- Χρησιμοποιώ ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσω το μείγμα και το χτυπάω μέχρι να γίνει λείο ή μεταφέρω σε κανονικό μπλέντερ (ίσως χρειαστεί να το κάνω σε δόσεις).
- Μόλις πολτοποιηθεί, χτυπάω τον επιπλέον 1-2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών για να αραιώσω. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Γαρνίρω με τσένταρ, φρέσκο μαϊντανό και/ή κομμάτια μπέικον.