ΒΙΒΛΙΑΠΑΙΔΙΧΡΥΣΕΛΙΔΑ

Η τελευταία πινιάτα – Παραμύθι από την Κωνσταντίνα Τασσοπούλου (video)

Τολμώ να ομολογήσω ότι δεν ήξερα τι είναι πινιάτα… μέχρι που η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου μου έστειλε αυτό το υπέροχο βιβλίο – παραμύθι της, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Η τελευταία πινιάτα

Εντυπωσιάστηκα!

Το πρώτο που μου κέντρισε την περιέργεια ήταν να μάθω τι είναι πινιάτα! Και όταν κατάλαβα… αποφάσισα να γεμίσω τη ζωή μου με πινιάτες … μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Αμέσως μετά, μου τράβηξε την προσοχή η εικονογράφιση! Ζωηρά χρώματα, έντονο αποτύπωμα. Παραστατικές εικόνες μέσα σε κυριαρχία του κόκκινου, κίτρινου και πορτοκαλί!

Έπειτα, το περιεχόμενο! Η υπόθεση και η πλοκή. Σε ταξιδεύει, σου αποκαλύπτει αλήθειες, σε χαλαρώνει, σου προκαλεί αθώο παιδικό γέλιο, ξεκούραστα προχωράς παρακάτω και νιώθεις να μετέχεις κι εσύ εκεί μαζί με τους ήρωες.

Και στο τέλος σου αφήνει την πιο γλυκιά αίσθηση!!!

Πρωτότυπη τρυφερή και συγκινητική ιστορία που συνθέτει έναν πολύχρωμο πίνακα με πολύτιμα μαθήματα ζωής. Χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο την πινιάτα… αυτό το διασκεδαστικό, μαγικό και κλειστό αντικείμενο, η συγγραφέας αποκαλύπτει όμορφα μαθήματα ζωής για κάθε παιδί, μικρό ή μεγάλο. Η αγάπη, το γέλιο, το παιχνίδι, η προσμονή, η περιπέτεια, το αναπάντεχο, οι εκπλήξεις…

Λες και η ζωή μας δεν είναι γεμάτη εκπλήξεις; Η ίδια η ζωή δεν είναι μια πινιάτα τελικά, που μέσα της κρύβει όμορφα δώρα; Κάθε μας μέρα είναι μια πινιάτα! Κι αφού είναι έτσι… γιατί τότε να μην βάλουμε κι εμείς μικρές πινιάτες στην καθημερινότητά μας! Ναι, και μεταφορικά και κυριολεκτικά! Και στα παιδιά μας… θα είναι όμορφο να γεμίζουμε τη ζωή τους με μικρές πινιάτες γεμάτες δώρα, άλλοτε σαν παιχνίδι και άλλοτε σαν μάθημα.

«Η τελευταία πινιάτα» σε οδηγεί στην ενηλικίωση. Ας βάζουμε κάθε μέρα μια τελευταία πινιάτα λοιπόν, γιατί πάντα μέσα μας παραμένουμε παιδιά.!!!

Τι είναι η πινιάτα

Η πινιάτα χρησιμοποιείται σε παιδικά πάρτι, τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Μια κατασκευή που τη συναντάμε στην Ισπανία, αλλά και στο Μεξικό, όπου εκεί την αγαπούν ιδιαίτερα. Λέγεται ότι την έφερε ο Μάρκο Πόλο από την Κίνα. Μέσα κρύβει γλυκίσματα ή παιχνίδια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Οι πινιάτες του Δον Φουλχένσιο ήταν οι πιο φημισμένες σ’ ολόκληρο το Μεξικό. Κάθε χρόνο, μια νέα πινιάτα αγοραζόταν από εκεί για τα γενέθλια της ηρωίδας μας, της Πεπίτα. Και καθώς μεγάλωνε η Πεπίτα, ζητούσε από τον Δον Φουλχένσιο να γεμίζει με διαφορετικά πράγματα την πινιάτα της.

«Η πινιάτα των τρίτων γενεθλίων της Πεπίτα είχε μέσα μπισκότα. Αλλά τι μπισκότα! Τριμμένα! Ψίχουλα που, όταν η πινιάτα έσπασε, σκόρπισαν σε κάθε γωνιά, κάνοντας την Πεπίτα να στεναχωρηθεί που δεν μπορούσε να τα φάει και τη μαμά της να στεναχωρηθεί που δεν μπορούσε να τα σκουπίσει.»

Μα κάθε φορά, αυτά που ζητούσε η Πεπίτα είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστρέφουν το πάρτι γενεθλίων της. Εκείνος, κάθε χρονιά ακολουθούσε πιστά την επιθυμία της, βάζοντας μέσα στην πινιάτα κάτι που ήταν τόσο κυριολεκτικά αυτό που ζητούσε η Πεπίτα, που τελικά χαλούσε το πάρτι της. Εκείνη όμως πήγαινε κάθε χρόνο στο μαγαζί του Δον Φουλχένσιο, μέχρι που έγινε 18 ετών, μέχρι την Τελευταία Πινιάτα… που εκεί την περίμενε κάτι αναπάντεχα υπέροχο!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Φώτο by Vasia Anagnostopoulou

Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, σπούδασε μουσική και δημοσιογραφία και είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Γράφει για μικρούς και μεγάλους και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κείμενά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βρίσκονται σε συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων, ενώ βιβλία της κυκλοφορούν και από τους εκδοτικούς οίκους Άπαρσις, Αστερόπη, Εντύποις, Ίτανος, Οσελότος, Otherwise. Τα πρώτα της βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η τελευταία πινιάτα (1/11/2019)

Ένα βιβλίο που μιλά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο για τις μεγάλες αλήθειες που μπορεί να κρύβονται σε πολύ μικρά πράγματα.

Η τελευταία πινιάτα - Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Εικονογράφος: Χρύσα Σπυρίδωνος

ISBN: 978-960-03-6643-3

Το βρίσκετε στις ΕκδόσειςΚαστανιώτη 

 

Δείτε ένα απόσπασμα από το βιβλίο:

Και κάτι ακόμη:

«Τα Κοινόχρηστα» , ένα βιβλίο διαφορετικό της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου θα το βρείτε αυτήν την περίοδο προσφορά 50% στις εκδόσεις Καστανιώτη

ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ: Ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα με έκπτωση 50% στις Εκδόσεις Καστανιώτη 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button