ΘΕΑΤΡΟ

Η Τραγωδία… αλλιώς και Εγκαίνια έκθεσης του Βαγγέλη Ρασσιά στις 31/01

«Η Τραγωδία... αλλιώς» συναντά το « Τραύμα»

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση  «Η Τραγωδία… αλλιώς» μια σουρεαλιστική κωμωδία σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Παππά και κείμενα της ίδιας και του Νίκου Γιαννόπουλου, επιστρέφει από 31/1/2020 στο ίδιο χώρο της αίθουσας του θεάτρου της ΑΣΚΤ κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Πειραιώς 256.

Και συναντά την Έκθεση Φωτογραφίας του καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Ρασσιά, στο Φουαγιέ του θεάτρου της ΑΣΚΤ, η οποία είναι εμπνευσμένη από την παράσταση και έχει τίτλο

« Το Τραύμα ».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου από τις 18:30 έως τις 21:00 και θα είναι ανοιχτή κάθε Παρασκευή και Σάββατο τις ίδιες ώρες, πριν την παράσταση.

Η ταυτότητα της παράστασης:

«Η τραγωδία αλλιώς»

Οι ηθοποιοί επί σκηνής ,δανείζονται γνωστές ηρωικές φιγούρες της Ελληνικής Τραγωδίας και Μυθολογίας, αποδομώντας τες και χτίζοντας τες από την αρχή.

Στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση των ηρώων που υποδύονται προκύπτουν κωμικοτραγικές καταστάσεις που τους οδηγούν με σκωπτική διάθεση στην δική τους αλήθεια, κλείνοντας το μάτι στους θεατές.

Σεξ, έρωτες πάθη, ίντριγκες, ηρωικές πράξεις, ενοχές, εξαρτήσεις, αδυναμίες, αλήθειες, ψέμματα,συνθέτουν τα πορτραίτα των ηρώων που όπως και στην αρχαία Ελληνική Τραγωδία εναλλάσσονται από το τραγικό στο κωμικό και συνδέουν το παρόν με το παρελθόν .

Η παράσταση είναι  μια καινούργια πρόταση πάνω στην αρχαία ελληνική Τραγωδία και Μυθολογία που κινείται στη σφαίρα του σουρεαλισμού ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον θεατή.

Τίτλος: «Η τραγωδία αλλιώς» Κατανοώντας τη διαφορετικότητα
Είδος: Σουρεαλιστική Κωμωδία
Σκηνοθεσία : Αθηνά Παππά

Κείμενo:  Αθηνά Παππά- Νίκος Γιαννόπουλος
Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Σκηνογραφία –Ενδυματολογία: Δανάη Γκούγια- Μαλβίνα Σπυρολάρη
Πρωτότυπο Τραγούδι: Αρίων
Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Παππά
Voice over:  Miss M.
Sound designer: Richard Konig
Επιμέλεια χορού: Σταυρούλα Ροίδου-ΑθηνάΠαππά
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ρόδης
Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Χριστίνα Θωμαίδου, Ρένα Κουμπαρούλη,  Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Ανδρέας Παπαγιαννάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Σταυρούλα Ροΐδου, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ολυμπία Σωτηροπούλου,  Μάριος Τσουμάρης, Baby Jane.
Διάρκεια: 75 Λεπτά
Παραγωγή: ΣΥΝΑΘΗΝΑΙΙ ΑΜΚΕ

Επικοινωνία: synathina@hotmail.com

τηλ: 6936562777

Links:
Inst https://www.instagram.com/tragodiaallios
Facebook: https://www.facebook.com/itragodiaallios

Με την υποστήριξη του θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ.

Χορηγός Επικοινωνίας: Best News

 

Νέος κύκλος παραστάσεων και έκθεση φωτογραφίας

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Με δεδομένη την λειτουργία της θεατρικής σύμβασης και την φαντασιακή σύλληψη του πραγματικού οι ήρωες μας, ζωντανές μαριονέτες, κινούνται στις θεματικές ενότητες  της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Τρωικού πολέμου μεταπλάθοντας θεατρικά τον μύθο του αρχαίου δράματος δίνοντας στους θεατές την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την υπέρβαση του εδώ και τώρα  σε ιστορίες αλλοτινές και μυθοποιημένες αλλά πάντα τόσο σύγχρονες.

Ο έρωτας , ο φόνος, ο θάνατος, η ανάσταση, η ύβρις, η τιμωρία, η υπέρβαση και η δικαίωση πάλλονται μεταξύ τους χορεύοντας  σε ένα ξέφρενο χορό μεταξύ φυσικού και μεταφυσικού κόσμου.

Οι ηθοποιοί υποκινούμενοι από τους Από Μηχανής Θεούς που βρίσκονται όλη την ώρα στη σκηνή , μπαινοβγαίνουν στους ήρωες μας, χρησιμοποιώντας τους ως ένδυμα μιας χρήσης . Έτσι μετατρέπουν το τραγικό της ιστορίας ,  σε τραγικό της καθημερινότητας, κλείνοντας το μάτι στον θεατή, δίνοντάς τους τα ερεθίσματα και την ευκαιρία να προβούν σε μια ολοκληρωτική κάθαρση .

Η σκηνοθεσία κινείται από τον ρεαλισμό στον υπερεαλισμό  και στην αποστασιοποίηση των ηθοποιών από τους ήρωες, με στόχο την ανάδειξη των κωμικοτραγικών καταστάσεων επί σκηνής, στρέφοντας την συναισθηματική φόρτιση στους θεατές.

Η εικαστική σκηνογραφία και ενδυματολογία ακολουθούν γεωμετρικές φόρμες με στοιχεία  σύγχρονα  αλλά σκοπίμως κάποιες στιγμές εξαντρίκ τονίζοντας την διαφορετικότητα των ηρώων και των ίδιων των ηθοποιών που τους υποδύονται.

Η μουσική , το τραγούδι και ο χορός, χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να αποφορτίσουν τους θεατές αλλά και τους ηθοποιούς από τα δρώμενα.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι ήχοι που στην προκειμένη παράσταση, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην Τραγωδία… αλλιώς όλα συμβαίνουν σε ρεαλιστικό χρόνο 75 λεπτών, όσο δηλαδή κρατάει η παράσταση. Μόνο που η παράσταση αυτή αρχίζει όταν τελειώνει μια άλλη.

Αθηνά Παππά

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button