ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η υγιεινή στην κουζίνα

Η υγιεινή στην κουζίνα είναι το α και το ω για την αποφυγή διασποράς μικροβίων, μεταξύ των οποίων και η σαλμονέλα. Οι ερευνητές για την ασφάλεια των τροφίμων συνιστούν:

  • Ποτέ το ίδιο μαχαίρι για να κόψεις το ωμό κρέας και στη συνέχεια το μαγειρεμένο κρέας ή ακόμη και τις ωμές σαλάτες. Ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων από το ωμό κρέας στο μαγειρεμένο ή στα σαλατικά, είναι μεγάλος. Πρέπει να αλλάξεις μαχαίρι ή να το απολυμάνεις.
  • Δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ πάνω στους πάγκους της κουζίνας και στις επιφάνειες κοπής ψημένα κρέατα ή πουλερικά αν προηγουμένως οι πάγκοι αυτοί έχουν χρησιμοποιηθεί για τον τεμαχισμό νωπών προϊόντων και δεν έχουν καθαριστεί.

  • Αν ήρθατε σε επαφή με ωμό κρέας πλύνετε αμέσως τα χέρια σας για να σταματήσετε τη διασπορά των μικροβίων. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής μικροβίων.
  • Ο κάδος των απορριμμάτων αποτελεί εστία μικροβίων, γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρείται καθαρός.
  • Αποψύξτε τα καταψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο ή με κρύο τρεχούμενο νερό. Ποτέ με ζεστό νερό ή εκτός ψυγείου.
  • Ξεπλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά που θα κάνετε τις σαλάτες.

Η υγιεινή στην κουζίνα

δείτε συνταγές εδώ

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Η θάλασσα και οι λέξεις μου, ότι με ορίζει. Αθεράπευτα ρομαντική. Έχω ένα ονειροπόλο πνεύμα αλλά ξέρω να πατώ στη γη. Λατρεύω τους ανθρώπους που λένε αλήθειες, τα ζώα και τη φύση. Γελάω, χαμογελάω και σκέφτομαι θετικά. Ένα αθώο παιδικό βλέμμα μπορεί να με κάνει να αναθεωρήσω χίλια πράγματα στη ζωή μου. Παθιάζομαι με ένα χαμόγελο. Ηρεμώ με μια αγκαλιά και με μια ματιά στη θάλασσα. Ήμουν μια κάμπια, που τώρα είναι χρυσαλίδα και θέλω να γίνω πεταλούδα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close