ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η υγιεινή στην κουζίνα

Η υγιεινή στην κουζίνα είναι το α και το ω για την αποφυγή διασποράς μικροβίων, μεταξύ των οποίων και η σαλμονέλα. Οι ερευνητές για την ασφάλεια των τροφίμων συνιστούν:

  • Ποτέ το ίδιο μαχαίρι για να κόψεις το ωμό κρέας και στη συνέχεια το μαγειρεμένο κρέας ή ακόμη και τις ωμές σαλάτες. Ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων από το ωμό κρέας στο μαγειρεμένο ή στα σαλατικά, είναι μεγάλος. Πρέπει να αλλάξεις μαχαίρι ή να το απολυμάνεις.
  • Δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ πάνω στους πάγκους της κουζίνας και στις επιφάνειες κοπής ψημένα κρέατα ή πουλερικά αν προηγουμένως οι πάγκοι αυτοί έχουν χρησιμοποιηθεί για τον τεμαχισμό νωπών προϊόντων και δεν έχουν καθαριστεί.

  • Αν ήρθατε σε επαφή με ωμό κρέας πλύνετε αμέσως τα χέρια σας για να σταματήσετε τη διασπορά των μικροβίων. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής μικροβίων.
  • Ο κάδος των απορριμμάτων αποτελεί εστία μικροβίων, γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρείται καθαρός.
  • Αποψύξτε τα καταψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο ή με κρύο τρεχούμενο νερό. Ποτέ με ζεστό νερό ή εκτός ψυγείου.
  • Ξεπλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά που θα κάνετε τις σαλάτες.

Η υγιεινή στην κουζίνα

δείτε συνταγές εδώ

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close