Friday, 18 April 2025

Η υγιεινή στην κουζίνα

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η υγιεινή στην κουζίνα είναι το α και το ω για την αποφυγή διασποράς μικροβίων, μεταξύ των οποίων και η σαλμονέλα. Οι ερευνητές για την ασφάλεια των τροφίμων συνιστούν:

  • Ποτέ το ίδιο μαχαίρι για να κόψεις το ωμό κρέας και στη συνέχεια το μαγειρεμένο κρέας ή ακόμη και τις ωμές σαλάτες. Ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων από το ωμό κρέας στο μαγειρεμένο ή στα σαλατικά, είναι μεγάλος. Πρέπει να αλλάξεις μαχαίρι ή να το απολυμάνεις.
  • Δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ πάνω στους πάγκους της κουζίνας και στις επιφάνειες κοπής ψημένα κρέατα ή πουλερικά αν προηγουμένως οι πάγκοι αυτοί έχουν χρησιμοποιηθεί για τον τεμαχισμό νωπών προϊόντων και δεν έχουν καθαριστεί.

  • Αν ήρθατε σε επαφή με ωμό κρέας πλύνετε αμέσως τα χέρια σας για να σταματήσετε τη διασπορά των μικροβίων. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής μικροβίων.
  • Ο κάδος των απορριμμάτων αποτελεί εστία μικροβίων, γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρείται καθαρός.
  • Αποψύξτε τα καταψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο ή με κρύο τρεχούμενο νερό. Ποτέ με ζεστό νερό ή εκτός ψυγείου.
  • Ξεπλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά που θα κάνετε τις σαλάτες.

Η υγιεινή στην κουζίνα

δείτε συνταγές εδώ

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!