ΤΑΞΙΔΙΑ

Ιάπωνας ψάχνει οκτώ άτομα να ταξιδέψουν δωρεάν μαζί του στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa αναζητά οκτώ άτομα να ταξιδέψουν μαζί του σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι στην πτήση της SpaceX του Elon Musk.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Twitter, όπου μοιράστηκε επίσης ένα link, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποβάλλει την αίτησή του, ο Ιάπωνας αναφέρει πως θέλει να λάβουν μέρος άνθρωποι ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και το μορφωτικό τους επίπεδο. Πρόσθεσε δε, ότι θα πληρώσει ο ίδιος για το ταξίδι, έτσι όσοι επιλεγούν θα ταξιδέψουν δωρεάν.

Η αποστολή, που ονομάζεται DearMoon, έχει προγραμματιστεί για το 2023. Οι υποψήφιοι ωστόσο, πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια: να προωθήσουν την όποια δραστηριότητά τους «για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο» και να «είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.« Έχω αγοράσει όλες τις θέσεις, οπότε θα είναι μια ιδιωτική βόλτα», πρόσθεσε ο Maezawa.

Μεγιστάνας της μόδας και δεινός συλλέκτης τέχνης ο ίδιος, έχει πει ότι σχεδίαζε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» για το ταξίδι, αλλά άλλαξε γνώμη, δίνοντας την ευκαιρία «σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτό». «Αν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης», πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας είχε ξεκινήσει μία σειρά ντοκιμαντέρ, αναζητώντας μία νέα σύντροφο για να τον συνοδέψει στο φεγγάρι. Αργότερα, ανασκεύασε λόγω «μικτών συναισθημάτων» όπως είπε. Το 2018, ο Maezawa ορίστηκε ως ο πρώτος πολίτης, που θα πετάξει γύρω από το φεγγάρι από την εταιρεία SpaceX, του Elon Musk.Το τίμημα που συμφώνησε να πληρώσει για το εισιτήριό του στο διάστημα δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τον Musk τα χρήματα ήταν πάρα πολλά. Η αποστολή, που έχει σχεδιαστεί για το 2023, θα είναι το πρώτο σεληνιακό ταξίδι από ανθρώπους, μετά το 1972.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button