Ιάπωνες έφτιαξαν κυλινδρικό πληκτρολόγιο που χρησιμεύει και ως κούπα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ιάπωνες επένδυσαν μισό χρόνο στη σχεδίαση ενός πληκτρολογίου σε σχήμα κούπας καθώς εργαζόμενοι έριχναν συχνά κατά λάθος το ρόφημα που έπιναν πάνω σε συμβατικά πληκτρολόγια.

Το εν λόγω κυλινδρικό πληκτρολόγιο σχεδιάστηκε για να μοιάζει με «yunomi», ένα σκεύος που χρησιμοποιούν ορισμένα εστιατόρια στην Ιαπωνία για να σερβίρουν τσάι.

Η Google αναφέρει σε ανάρτηση στο μπλογκ της ότι το gadget επινοήθηκε μετά από πάρα πολλά «πικρά λάθη» των μελών της ομάδας της τα οποία έριξαν κατά λάθος τσάι στα πληκτρολόγια τους.

Ως εκ τούτου, το κυλινδρικό πληκτρολόγιο έρχεται για να λύσει τις «ατυχείς στιγμές» τέτοιου τύπου καθώς είναι αδιάβροχο και μπορεί να μεταφέρει έως 125ml υγρού. Στο μεταξύ, το πληκτρολόγιο παραμένει λειτουργικό όντας συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου USB.Το καινοτόμο αυτό πληκτρολόγιο μπορεί να αντέξει επίσης μια ποικιλία θερμοκρασιών, από παγωμένα έως πολύ ζεστά ροφήματα και ποτά.

Αν και το λεγόμενο «Gboard-Teacup Version» δεν έχει προγραμματιστεί να βγει σε λιανική πώληση, κυκλοφόρησαν αρχεία για τρισδιάστατο εκτυπωτή, για να αναδημιουργηθεί από οποιονδήποτε θέλει να πίνει το τσάι του στο εν λόγω πρωτότυπο πληκτρολόγιο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -