Ιαπωνία: Πωλούνται ανακυκλωμένες πάνες για ενήλικες και μωρά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια εταιρεία στην Ιαπωνία ξεκίνησε να πουλά τις πρώτες ανακυκλωμένες πάνες στον κόσμο, καθώς στη γερασμένη ιαπωνική κοινωνία σημειώνεται μετατόπιση της ζήτησης από τις παιδικές πάνες σε εκείνες για ηλικιωμένους.

Η Unicharm, με έδρα τη νοτιοδυτική περιοχή της Καγκοσίμα, έθεσε προς πώληση τις ανακυκλωμένες πάνες ενηλίκων και βρεφών αυτόν τον μήνα σε εμπορικά κέντρα στο Kyushu – ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά της Ιαπωνίας – σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Η συγκεκριμένη ανακύκλωση ονομάζεται «οριζόντια», επειδή οι ανακυκλωμένες πάνες παράγονται επίσης από πάνες οι οποίες ανακυκλώθηκαν. Η Unicharm είπε ότι χρησιμοποίησε τεχνολογία αποστείρωσης, λεύκανσης και απομάκρυνσης των  οσμών που περιλαμβάνει όζον για να διασφαλίσει ότι οι ανακυκλωμένες πάνες είναι απαλλαγμένες από δυσάρεστες οσμές και βακτήρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun, ο Τσουτόμου Κίντο, ανώτερος στέλεχος της Unicharm είπε: «Έχουμε λάβει έγκριση από ειδικούς σχετικά με την υγιεινή».

Οι ανακυκλωμένες πάνες χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις νοσηλευτικής φροντίδας στην Καγκοσίμα από τότε που αναπτύχθηκαν το 2022.

«Οι πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα προϊόντα είπαν ότι ήταν άνετα και δεν αισθάνονταν διαφορετικά από τις κανονικές πάνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ενώ η δημογραφική πραγματικότητα της Ιαπωνίας έχει προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για βρεφικές πάνες, οι πωλήσεις για πάνες που προορίζονται για ηλικιωμένους αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Τον περασμένο μήνα η Oji Holdings, εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα από χαρτί, δήλωσε ότι θα σταματήσει να φτιάχνει παιδικές πάνες μέσα στο 2024, εν μέσω απότομης πτώσης της ζήτησης. Την ίδια ώρα, θα ενισχύσει την παραγωγή προϊόντων υγιεινής για ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -