Ιαπωνία: Σύστημα προειδοποίησης AI για αυξανόμενες επιθέσεις αρκούδων

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα πιλοτικό σύστημα στην επαρχία Toyama της Ιαπωνίας θα δοκιμάσει ένα σύστημα προειδοποίησης για τις επιθέσεις από αρκούδες με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τους και οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό.

Σε διάστημα οκτώ μηνών έχουν σημειωθεί 212 περιστατικά, εκ των οποίων τα έξι ήταν θανατηφόρα, τη στιγμή που ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός επιθέσεων ήταν 158 και καταγράφηκε το 2020.

Κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας θα εντοπίζουν σε ποιες περιοχές θα κινούνται οι αρκούδες και αν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους θα στέλνουν άμεσες προειδοποιήσεις στις αρμόδιες τοπικές αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης των αρκούδων.

Εάν το πρόγραμμα πετύχει, θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας με σημαντικούς πληθυσμούς αρκούδων.

Ένα άλλο σύστημα επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται στην πόλη Hanamaki στη βορειοανατολική νομαρχία Iwate, με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος ποταμών.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -