ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ιαπωνία: Το φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ που χωρά σε ένα σακίδιο ώμου

Το φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία βελτιώσεων – σε σχέδιο, βάρος και ασφάλεια.

Καθώς ο συνωστισμός των πόλεων καθιστά το αυτοκίνητο ένα χρονοβόρο μέσο για τους «νεκρούς χρόνους» των μετακινήσεων, η έρευνα έχει στραφεί σε ριζοσπαστικές και πολλές φορές ευφάνταστες λύσεις.

Πέρυσι, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, σε συνεργασία με τη Mercari, ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, παρουσίασαν ένα φουσκωτό σκούτερ με πολλαπλά πλεονεκτήματα: Ευέλικτο στην πόλη, «μαλακό» και ελαφρύ στη μεταφορά, πιο ορατό από ό,τι ένα ποδήλατο ή ένα πατίνι, που χωρά σε μία τσάντα.
ηλεκτρικό σκούτερ
Το «Poimo» -συντομογραφία από τις λέξεις Ρortable και Inflatable Mobility– πιστεύεται πως είναι η πρώτη προσωπική συσκευή μετακίνησης «μαλακής κινητικότητας» που επιτρέπει στον χρήστη της να συμπιέσει το σκούτερ και να το μεταφέρει μαζί του.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, τον Μάιο του 2020, το Poimo ήταν φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας θερμοπλαστική ουρεθάνη και ζύγιζε μόλις 7,5 κιλά, κάτι που ενδεχομένως έχει αλλάξει, καθώς έκτοτε, η ερευνητική ομάδα έκανε περαιτέρω βελτιώσεις και αναβαθμίσεις.
Έπειτα, οι εμπνευστές του έκαναν διάφορες εξατομικευμένες προσαρμογές, με αποτέλεσμα η συσκευή εκτός από ηλεκτρικό σκούτερ, να λειτουργεί και ως αναπηρικό αμαξίδιο ή μοτοσικλέτα. Όλες οι εκδοχές του τροφοδοτούνται από έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, ενσωματωμένο στη ρόδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για την τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας του καθώς η φουσκωτή αυτή συσκευή μετακίνησης βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία βελτιώσεων – σε σχέδιο, βάρος και ασφάλεια.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button