Ιδρύεται Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε στο Υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να ρυθμιστεί ρητά και ανεπιφύλακτα το ιδιοκτησιακό καθεστώς συγκεκριμένων  εκτάσεων με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανέγερσης ενός πολιτιστικού χώρου με την επωνυμία «Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης» στο Δέλτα του Φαλήρου, που πρόκειται να γίνει εξ ολοκλήρου από πόρους που θα προκύψουν από δωρεά ιδιώτη.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων:

  • Καθορίζεται με ακρίβεια ποιες εκτάσεις πρόκειται να παραχωρηθούν κατά κυριότητα ή χρήση στο Ταμείο Εθνικού Στόλου, επ’ ωφελεία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντίστοιχα.
  • Ρυθμίζονται διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση.
  • Προσδιορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η παραχώρηση των εκτάσεων αίρεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκαν.
  • Καταργούνται παραχωρητήρια που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς, προκειμένου να μη δημιουργείται αμφιβολία ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικείων εκτάσεων.

Από τη δημιουργία του πάρκου πρόκειται να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, τόσο κατά την ανέγερση όσο και κατά τη λειτουργία του χώρου. Μάλιστα, οι ωφέλειες αυτές θα αντληθούν χωρίς κόστος για το ελληνικό Δημόσιο, διότι το πάρκο θα ανεγερθεί από πόρους που θα προκύψουν από δωρεά ιδιώτη.

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου χαιρετίζει την πρωτοβουλία

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα αρμόδια υπουργεία και τον κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας ενώ η αξιοποίηση της έκτασης και η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου προβολής της ιστορίας του Ελληνικού πολεμικού και εμπορικού ναυτικού αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής Διονύση Χατζηδάκη όσο και της νυν Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -