ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ίος: Μια νέα βιβλιοθήκη για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου

Με μέριμνα του πρωθυπουργικού γραφείου έφτασαν στην Ίο 200 βιβλία και δημιουργήθηκε μια νέα βιβλιοθήκη για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Μια νέα βιβλιοθήκη για μαθητές απέκτησε φέτος το καλοκαίρι η Ίος. Ο δήμαρχος του νησιού είχε εκφράσει την επιθυμία για τη δημιουργία της και τελικά, χάρη στην ανταπόκριση του πρωθυπουργικού γραφείου, στο νησί έφτασαν τα πρώτα 200 βιβλία.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο δήμαρχος της Ίου, Γκίκας Γκίκας, ο οποίος επιθυμούσε να δημιουργήσει τη βιβλιοθήκη για τα παιδιά του νησιού εξέφρασε το αίτημά του στη Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό Τουρισμού (πρώην Παιδείας). Η Σοφία Ζαχαράκη μετέφερε με τη σειρά της το αίτημα στο Πρωθυπουργικό γραφείο και ο γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης φρόντισε προκειμένου άμεσα να φτάσουν στο νησί 200 βιβλία για μια νέα βιβλιοθήκη για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Τα βιβλία αυτά επιλέχθηκαν από δάσκαλο και φιλόλογο και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται κλασικοί αλλά και πιο σύγχρονοι τίτλοι, γνωστά μυθιστορήματα και βιβλία ιστορίας.

Ο δήμαρχος της Ίου κος Γκίκας Γκίκας

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το γραφείο του Πρωθυπουργού και προσωπικά τον κ. Δημητριάδη για την αγάπη και τη φροντίδα για τα παιδιά και τους νέους του νησιού μας, αλλά και για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για προσφορά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην κυρία Ζαχαράκη που φρόντισε το αίτημά μας να ακουστεί και να γίνει πραγματικότητα. Μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε βέβαια και στον δωρητή, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το νησί μας, έχει την ευλογία να έχει στις εκπαιδευτικές του δομές ένα μεγάλο αριθμό παιδιών και ο θησαυρός της ύλης των βιβλίων έρχεται να συνεισφέρει στις ανάγκες των παιδιών αυτών για μάθηση. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου, όχι απλώς να μάθουν να διαβάζουν αλλά και να μάθουν να σκέφτονται. Και με κινήσεις σαν αυτήν, είμαι βέβαιος ότι ερχόμαστε πιο κοντά στο να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας. Και πάλι ευχαριστώ για την αγάπη στο νησί μας!», αναφέρει ο δήμαρχος της Ίου κος Γκίκας Γκίκας σε ανάρτησή του.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button