Ίος: Tο ελληνικό νησί με τη μεγαλύτερη αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Ίος αναδεικνύεται ως το νησί με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων (134,044%) πανελληνίως για το εννιάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ειδική επεξεργασία και σύγκριση των αρχικών επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις τριμηνιαίες αφίξεις αποβιβασθέντων επιβατών ακτοπλοΐας και πορθμείων κατά λιμένα, καθώς και τα δεδομένα του τρίτου τριμήνου αφίξεων 2021 που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες ημέρες.

«Παρά τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις λόγω πανδημίας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και η Ίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ θέτει τις βάσεις για συνεχή ανάπτυξη», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας. Στο πνεύμα αυτό, ο Δήμος Ιητών επιχειρεί να εμπλουτίσει τη στρατηγική στόχευσης μέσα από ένα πολυεπίπεδο κάλεσμα που αναδεικνύει το φυσικό κάλλος, την ιστορία, τα αρχαία μνημεία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την ποδηλασία και τα μονοπάτια, τις καταδύσεις, την ιστιοπλοΐα, τη διασκέδαση και τα θαλάσσια σπορ.

Σημαντικό κεφάλαιο στην ανάπτυξη του προορισμού αφορά τις «πράσινες» καινοτομίες στο νησί. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν και εγκαταστάθηκαν από τον Δήμο δύο υπόγεια συστήματα συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων. Πρόκειται για τις πρώτες στην Ελλάδα πλήρως βυθιζόμενες γωνίες ανακύκλωσης πολλαπλάσιας προσωρινής αποθήκευσης.

Επιπλέον σημειώνεται πως με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ο Δήμος Ιητών απέσπασε πρόσφατα το Χρυσό Βραβείο του «Έξυπνου» Δήμου της Χρονιάς για τη διαχείριση υδατικών πόρων μέσα από τη λειτουργία online συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων και online συστήματος παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο Δήμος.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -