ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΗΠΑ: Σε εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πλέον όλοι οι ενήλικες πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του covid-19. Έτσι, η Νέα Υόρκη αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να μετατρέψει το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε εμβολιαστικό κέντρο.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα μπορούν πλέον να εμβολιαστούν κάτω από την διάσημη Μπλε Φάλαινα, το τεράστιο γλυπτό με μήκος 28 μέτρα, που κρέμεται πάνω από την Αίθουσα του Ωκεανού. Η ανακοίνωση έγινε από τον δήμαρχο της πόλης Bill de Blasio, ο οποίος παράλληλα αναγνώρισε τη σημασία του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλώνοντας ότι «όταν επιστρέψουν οι τέχνες, θα επιστρέψει και η Νέα Υόρκη».

«Τα επόμενα χρόνια θα κοιτάμε φωτογραφίες Νεοϋορκέζων που εμβολιάζονται κάτω από τη φάλαινα και θα αποτελούν μία απόδειξη του αγώνα της Νέας Υόρκης κατά του κορωνοϊού» δήλωσε η πρόεδρος του μουσείου, Ellen Futter, στη σχετική ανακοίνωση.

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα ξεκινήσει να δέχεται ραντεβού από σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου. Μάλιστα, όποιος εμβολιαστεί εκεί θα κερδίσει και ένα εισιτήριο τεσσάρων ατόμων για το μουσείο.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο ή χώρος πολιτισμού «επιστρατεύεται» για τις ανάγκες των εμβολιασμών. Στην Ιταλία μουσεία και γκαλερί, όπως το Castello di Rivoli που μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, συμβάλλουν επίσης στον αγώνα κατά της πανδημίας φιλοξενώντας εμβολιασμούς.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button