Ηράκλειο Αττικής: Παλαιό κλωστοϋφαντουργείο μετατρέπεται σε πολιτιστικό κέντρο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η δημοτική Αρχή στο Ηράκλειο Αττικής κατάφερε μετά από 8 χρόνια διοίκησης της να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να δημιουργήσει ένα πολυχώρο πολιτισμού στη θέση ενός ανενεργού εργοστασίου.

Την προγραμματική σύμβαση για την εκκίνηση των έργων αναστύλωσης του παλαιού εργοστασίου στο πάρκο της οδού Πεύκων 50, το λεγόμενο ΟΤ 216, υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Πρόκειται για το παλιό κλωστοϋφαντουργείο, που  εδώ και δεκαετίες έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου και το οποίο, με επιδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από ευρωπαϊκά προγράμματα, θα αναστυλωθεί και θα μετατραπεί σε ένα νέο πολιτιστικό πολυχώρο στη διάθεση των δημοτών του Ηρακλείου.

Με την υπογραφή της σύμβασης οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Εάν όλα πάνε καλά, ο νέος πολυχώρος αναμένεται να είναι έτοιμος και να ανοίξει τις πόρτες του για τους Ηρακλειώτες σε διάστημα ενός έτους περίπου.

κλωστουφαντουργείο Ηράκλειο Αττικής

Ενδεικτικά, το νέο κτίριο θα φιλοξενεί χώρο εκδηλώσεων, εκθέσεων και μικρών συνεδρίων ενώ η αναστύλωση του παλιού εργοστασίου δεν θα θίξει τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου και της παιδικής χαράς, όπως μας ενημερώνουν από τον Δήμο Ηρακλείου.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ που κατάφερε να απορροφήσει ο Δήμος με πρόταση που υπέβαλλε σε σχετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεκριμένα στο μέτρο της αναστύλωσης και ανάδειξης παλαιών, δημόσιων χώρων.

«Όπως πολλά που είχαν μείνει ξεχασμένα στην πόλη, έτσι και για το παλιό εργοστάσιο του ΟΤ 216 βάλαμε στόχο, από την αρχή της θητείας μας, να το αναστυλώσουμε και να το αναδείξουμε ως ένα χρήσιμο χώρο ιστορίας και πολιτισμού που θα μείνει στο Ηράκλειο για πολλές ακόμα γενιές. Ψάξαμε, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και τους δημότες. Έτσι, εάν όλα πάνε κατ’ ευχή, σε ένα χρόνο και κάτι από τώρα θα ανοίξουμε τις πόρτες του νέου δημοτικού πολυχώρου για να τον χαίρονται μικροί και μεγάλοι», δηλώνει ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -