ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Johnny Boufarhat: Έγινε δισεκατομμυριούχος μετά από μία αλλεργική αντίδραση

Ο Johnny Boufarhat άρχισε να γράφει έναν κώδικα για την έναρξη διαδικτυακών συναντήσεών στην κουζίνα του. Τώρα η εταιρεία του εκτιμάται στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Johhny είχε βαρεθεί. Μια σπάνια αλλεργική αντίδραση το 2015 τον άφησε με ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς τον να λαχταρά την προσωπική επαφή αφού αναγκάστηκε να μένει σπίτι για να αποφύγει περαιτέρω εξάρσεις της υγείας του.

«Ήταν τόσο άσχημο που για χρόνια, μετά βίας μπορούσα να βγω έξω. Ήθελα να πάω σε εκδηλώσεις. Ήθελα να συναντήσω ανθρώπους », έλεγε ο 27χρονος Boufarhat, σε ανάρτηση του ιστολογίου του, τον Ιουνίο του 2020.

Αυτή η απογοήτευση τον οδήγησε στις αρχές του 2019 να ξεκινήσει να γράφει έναν κώδικα στην κουζίνα του διαμερίσματός του στο Λονδίνο για μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκδηλώσεων, η οποία στη συνέχεια έγινε η Hopin Ltd.

Αυτό το μήνα, η νεοσύστατη επιχείρησή του συγκέντρωσε 450 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Σε αυτό το επίπεδο, το μερίδιο του Boufarhat αξίζει τώρα περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον έναν από τους νεότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η εταιρεία του, ευνοήθηκε από τις συνθήκες τις πανδημίας και την ανάγκη για τηλεργασία. Η Hopin είχε έξι υπαλλήλους στις αρχές του 2020 και τώρα έχει περισσότερους από 800. Η φετινή ανάπτυξή της επιταχύνθηκε μέσω εξαγορών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνολογίας βίντεο StreamYard, Streamable και Jamm.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε την αγορά της Boomset, μιας πλατφόρμας διαχείρισης για προσωπικά και υβριδικά γεγονότα, και τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε ότι απέκτησε την εταιρεία εκδηλώσεων μάρκετινγκ Attendify.

Ο Boufarhat – διευθύνων σύμβουλος της Hopin – γεννήθηκε στην Αυστραλία από γονείς από τον Λίβανο και την Αρμενία, αλλά μετακόμισε ως έφηβος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε πτυχίο μηχανικής και διαχείρισης από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπου ανέπτυξε μια εφαρμογή για φοιτητές όπου μπορούσαν να βρουν εκπτώσεις.

Στα τέλη του 2019, ο αυτοδίδακτος προγραμματιστής κυκλοφόρησε μια πρώιμη έκδοση της Hopin, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν συνεδρίες κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων και να δικτυώνονται με τους παρευρισκόμενους μέσω αυτοματοποιημένων βιντεοσυσκέψεων.

Ο Boufarhat αρχικά σχεδίαζε να ξεκινήσει την πλατφόρμα εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά η πανδημία τον ανάγκασε να επιταχύνει το πρόγραμμα κατά έξι μήνες.

«Ο Johnny το είχε καταλάβει πολύ πριν από την πανδημία», δήλωσε ο Par-Jorgen Parson, γενικός συνεργάτης της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο Northzone, επενδυτής της Hopin. «Τότε όλα τα επιχειρήματα και η αγορά έδειξαν σταθερά αυτό που είχε ήδη σκεφτεί.»

Ο Boufarhat είναι ο τελευταίος των millenials που έγινε αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος καθώς η έκρηξη της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών και των SPAC δημιουργεί τεράστιες περιουσίες με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Ο Boufarhat, που ζει στην Ισπανία, πούλησε μετοχές αξίας περίπου 180 εκατ. δολ. από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, αφήνοντάς τον με μερίδιο περίπου 40% στην Hopin, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Αν και η εταιρεία του Hopin είναι εγγεγραμμένη στο Λονδίνο, δεν έχει κεντρικά γραφεία. Ο Boufarhat είπε σε μια ανάρτηση του ότι αναζητά να διατηρήσει ένα πλήρως απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό. Ποντάρει επίσης ότι ο κόσμος δεν θα επιστρέψει όπως ήταν πριν από την πανδημία.

«Το μέλλον μας θα είναι εκείνο στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν στις εμπειρίες που έχουν σημασία για αυτούς – όπου κι αν βρίσκονται», είπε. «Με άλλα λόγια, είναι ένα μέλλον ευθυγραμμισμένο με το αρχικό όραμα της Hopin».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button