Η Περιφέρεια Κρήτης δια του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη τίμησε στα πλαίσια των εργασιών του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και τον David Holton, δύο κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία.
Στα πλαίσια το 9ου Ετήσιου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (World Council of Cretans), το οποίο διεξήχθη από την 1η έως την 4η Αυγούστου 2019, βραβεύτηκαν ως διακεκριμένες προσωπικότητες ο David Holton (Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ) και ο Δρ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Kαθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT), αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες ομογενείς, κάθε ηλικίας, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών επιφύλασσε ωστόσο και μία έκπληξη ακόμη για τον Δρ Δασκαλάκη και τον κ. Holton. Τα δικά τους «προσωπικά γραμματόσημα» από την ομώνυμη αναμνηστική σειρά των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) είδαν οι δύο επιστήμονες.
[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, είναι ένα από τα λαμπρότερα μυαλά στον κόσμο που στάθηκε με επιτυχία απέναντι στην αήττητη «ισορροπία των παιγνίων». Είναι μια μαθηματική ιδιοφυΐα αφού κατάφερε να λύσει το γρίφο του Νας (John Forbes Nash), την εξίσωση που επί 60 χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν όλοι οι μαθηματικοί του κόσμου, χωρίς αποτέλεσμα! Το άλυτο επιστημονικό ερώτημα υπήρχε στη δημοσίευση του Τζον Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994).

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, από όπου αποφοίτησε με βαθμό 9,98!

[/box]