Καιρός: Αυτή είναι η πρώτη πρόγνωση για τον Φεβρουάριο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αν και ο καιρός τις επόμενες μέρες θα θυμίζει Άνοιξη καθώς διανύουμε τις Αλκυονίδες μέρες, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις για τον καιρό, ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον μήνας από πλευράς βαρομετρικής κυκλοφορίας ενώ σύντομα η «πύλη του ψύχους» από τη Ρωσία θα επηρεάσει και την ΕλλάδαΠαρότι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα χαρακτηρίζεται από βελτιωμένο γενικά καιρό, η κατάσταση αυτή φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, στην εκπνοή του πρώτου δεκαημέρου, όπως αναφέρει το meteology.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να σχηματιστούν υψηλές πιέσεις στη βορειοδυτική Ευρώπη και τον βόρειο Ατλαντικό, ανοίγοντας εκ νέου, την «πύλη του ψύχους» από την Ρωσία προς την Ευρώπη. Η ροή αυτή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως θα διοχετεύεται τουλάχιστον ο κύριος όγκος της, προς την δυτική Ευρώπη και την κεντροδυτική Μεσόγειο.

«Αυτό σημαίνει, πως η Μεσόγειος, από ένα καθεστώς αδράνειας, θα μπει σε μια εξαιρετικά δραστήρια περίοδο διαδοχικών κυκλογενέσεων και σημαντικών κακοκαιριών» σημειώνει το meteology. Παράλληλα, πολλές περιοχές της Ευρώπης, θα δουν ένα διάστημα με πολύ κρύο καιρό και χιονοπτώσεις, κυρίως προς τα τέλη του μήνα.

Καιρός: Η «πύλη του ψύχους» αναμένεται και στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις για τον καιρό θα υπάρξει επίσης σημαντική αλλαγή στην στασιμότητα της βαρομετρικής διάταξης των τελευταίων ημερών του Φεβρουάριου. Η κάθοδος του ψύχους/ αυλώνων στην Μεσόγειο, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές κυκλογενέσεις στα δυτικά και κεντρικά της τμήματα.

Πιθανόν να υπάρξουν βαρόμετρα, ακόμα και κάτω από τα 980hpa μέσα στον Φεβρουάριο. Αυτό μεταφράζεται ως νοτιάδες, στο σύνολο της περιόδου. Αναμένονται δε υετοφόροι νοτιάδες, με τον καιρό να γίνεται «δυτικός» και να αφήνει πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική Ελλάδα και όχι μόνο.

Παράλληλα, τα βαρομετρικά αυτά συστήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα αντλούν και ψυχρότερες αέριες μάζες από τα δυτικότερα της Μεσογείου, και θα δώσουν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στον άξονα της Πίνδου, όπου και αναμένονται οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις των τελευταίων τριών ετών.

Την ίδια ώρα κατά πάσα πιθανότητα, στον νότιο τομέα, με έμφαση την Κρήτη, το σκηνικό θα είναι τελείως διαφορετικό και θερμοκρασιακά. Η περιοχή θα βρίσκεται υπό την επιρροή θερμών νοτιάδων, ενώ στα δυτικά και βόρεια, ο καιρός αναμένεται να είναι χειμερινός, με τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, αξιόλογα επεισόδια βροχοπτώσεων, θα  σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -