Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ενεργοποιείται η γραμμή 1110 για αιτήματα των πολιτών

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ενεργοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο 1110 το οποίο έχει συσταθεί από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τις ανάγκες των πολιτών στην πανδημία και για πάσης φύσεως αιτήματα από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σε ό,τι αφορά τον αποχιονισμό των δρόμων, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, ότι κατόπιν σχετικής εντολής του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, «έμφαση δίνεται σε όσους δρόμους οδηγούν σε εισόδους νοσοκομείων και δομών Υγείας».

Ο ίδιος από νωρίς «πραγματοποιεί αυτοψία σε περιοχές που γίνονται επιχειρήσεις προκειμένου να συντονίζει τις σχετικές δράσεις (Μεσογείων, Διόνυσο, ‘Ανω Γλυφάδα, κ.α.)».

Σε δηλώσεις του, ο ίδιος επισημαίνει τον απόλυτο συντονισμό της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ενημερώνει για την προσβασιμότητα που έχει επιτευχθεί σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν σε δημοτικούς δρόμους, λόγω της πυκνότητας του χιονιού και του παγετού, προσθέτοντας: «Σ΄αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία της Πολιτικής μας Προστασίας μαζί με εθελοντές συνδράμουμε στο δύσκολο έργο των δήμων, προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα τοπικά προβλήματα προσβασιμότητας. Κυρίως μας ενδιαφέρει να είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε δομές υγείας, κάτι που είναι κρίσιμο».

Ενεργοποιήθηκε το 1110

Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του 1110 σε 24ωρη βάση για την καταγραφή κάθε είδους αιτημάτων πολιτών και φορέων για προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης δηλώνει: «Προτεραιότητά μας τις δύσκολες αυτές στιγμές είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης, καθώς και η εξυπηρέτησή τους όπου απαιτείται. Το 1110 ενεργοποιείται προκειμένου να συμβάλουμε επικουρικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κεντρική Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού για τη διευθέτηση των προβλημάτων στην Αττική».

Η απόφαση ελήφθη, καθώς τοπικά δημοτικά οδικά δίκτυα παραμένουν κλειστά με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ τα αιτήματα – χωρίς χρέωση – διατυπώνονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αξιολογούνται και προωθούνται στους αρμόδιους φορείς (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Τροχαία, Πολιτική Προστασία, Ομάδες ‘Αμεσης Παρέμβασης ΚΕΠΙΧ, κ.α.) προκειμένου να διευθετούνται άμεσα.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -