Καλλιτέχνης πούλησε το «αόρατο γλυπτό» του για 15.000 ευρώ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το αόρατο έργο τέχνης φιλοτέχνησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Salvatore Garau και πωλήθηκε για 15.000 ευρώ.

Ο καλλιτέχνης ήταν αποφασισμένος ότι ενώ το γλυπτό δεν υπάρχει στην φυσική του μορφή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Newsweek, φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως «Το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν μείνει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάισενμπεργκ, ότι το “τίποτα” δεν έχει βάρος, ωστόσο, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, δηλαδή μέσα μας».

Αν και ο αγοραστής δεν κατονομάστηκε, το γλυπτό θα πρέπει να εμφανίζεται σε ένα ανοιχτό χώρο ελεύθερων διαστάσεων 1,5Χ1,5 μ. Και εννοείται ότι θα εκτίθεται σε ιδιωτική συλλογή.

Ο αγοραστής θα λάβει πιστοποιητικό γνησιότητας του αόρατου έργου, που θα υπογραφεί και θα σφραγιστεί από τον ίδιο τον δημιουργό. Βέβαια αυτό δεν είναι το πρώτο αόρατο γλυπτό που δημιούργησε ο Garau. Είναι όμως το πρώτο που πωλήθηκε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -