ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεραμέως για ΑΕΙ: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

Την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς την 1η Οκτωβρίου. 

Μιλώντας στο OPEN για τη λειτουργία των ΑΕΙ, η υπουργός σημείωσε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολικό τμήμα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test. Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Πότε δεν δικαιολογείται η απουσία μαθητή

Πριν από λίγες ημέρες, η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή, επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη». 

Η Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο οριζόντιου κλεισίματος των σχολείων, παρότι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, «αν υπάρξει μετάδοση».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button