Κίμωλος: Ρεκόρ ανακύκλωσης με 51.142 πλαστικές φιάλες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Εντυπωσιακές επιδόσεις στην ανακύκλωση πλαστικών φιαλών κατέγραψε στα τέλη του καλοκαιριού η Κίμωλος. 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Whywasteme», 51.142 πλαστικές φιάλες ανακυκλώθηκαν στην Κίμωλο από τις 9 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

 

«Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ανακύκλωσης για την μικρή και πανέμορφη Κίμωλο τον φετινό Αύγουστο», επισημαίνει η πρωτοβουλία σε σχετική ανάρτηση. Στην πιλοτική εφαρμογή συμμετείχε σχεδόν όλο το νησί, σημειώνει το «Whywasteme»: 57 επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, το F/B Οσία Μεθοδία, οι βάρκες της Πολυαίγου, οι κάτοικοι και φυσικά οι επισκέπτες.

Ο αριθμός των πλαστικών μπουκαλιών που ανακυκλώθηκαν αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% όλων των πλαστικών συσκευασιών νερού και αναψυκτικών που καταναλώθηκαν στην Κίμωλο το συγκεκριμένο διάστημα.

Είναι η πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που σε νησιωτική περιοχή γίνεται εφικτή η συλλογή τόσο μεγάλης ποσότητας πλαστικών φιαλών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας διανεμήθηκαν στις επιχειρήσεις εστίασης και σε μονάδες φιλοξενίας ειδικοί οικολογικοί σάκοι για την ξεχωριστή συλλογή άδειων πλαστικών φιαλών νερού και αναψυκτικών. Επίσης, σε σημεία του νησιού με μεγάλη κίνηση τοποθετήθηκαν δέκα κάδοι συλλογής άδειων φιαλών.

Η ποσότητα που συλλέχθηκε έχει ήδη προωθηθεί προς ανακύκλωση στην Αττική. Το «Whywasteme» υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, από την ομώνυμη ελληνική start-up σε συνεννόηση με τον δήμο Κιμώλου.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -