ΠΑΙΔΙ

Κίνα: Επιτρέπει πλέον στα ζευγάρια να αποκτήσουν και τρίτο παιδί

Η Κίνα θα επιτρέπει πλέον στα ζευγάρια που το επιθυμούν να αποκτούν έως τρία παιδιά, βάζοντας τέρμα στη αυστηρότατη πολιτική με ανώτατο όριο τα δύο παιδιά ανά οικογένεια.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, η αλλαγή εγκρίθηκε από τον πρόεδρο Σι, σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος.

Η απόφαση έρχεται μετά τα στοιχεία μιας έρευνας που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια, τα οποία καταδεικνύουν ότι ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και δεκαετίες. Αυτό ενέτεινε την πίεση στο Πεκίνο να δώσει κίνητρα στα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, ώστε να αποφευχθεί μελλοντική μείωση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, περίπου 12 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν πέρυσι στην Κίνα, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με τα 18 εκατομμύρια νεογέννητα που είχαν έρθει στον κόσμο το 2016 σε κινεζικό έδαφος. Είναι το χαμηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί από την δεκαετία του 1960.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button