ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κίνα: Περιορίζει το online gaming για τους ανήλικους στη μία ώρα

Oι online gamers κάτω των 18 ετών στην Κίνα θα μπορούν να παίζουν μόνο μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή για τα βιντεοπαιχνίδια.

Η αρμόδια Εθνική Διοίκηση Τύπου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι τα παιχνίδια θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ 8μμ και 9μμ. Έδωσε επίσης οδηγίες στις εταιρείες παιχνιδιών να αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν εκτός αυτών των ωρών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης χαρακτήρισε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «πνευματικό όπιο». Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες online gaming, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζονται τα χρονικά όρια, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή.

Οι προηγούμενοι κανόνες είχαν περιορίσει τα διαδικτυακά παιχνίδια για τα παιδιά στα 90 λεπτά την ημέρα, με αύξηση στις 3 ώρες κατά τις διακοπές. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει μια μακροχρόνια ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η υπερβολική ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια στους νέους.

Ένα μήνα πριν από τους τελευταίους περιορισμούς, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την κρατική Economic Information Daily ισχυρίστηκε ότι πολλοί έφηβοι είχαν εθιστεί στο διαδικτυακό παιχνίδι και αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο. Το άρθρο προκάλεσε σημαντική πτώση της αξίας των μετοχών σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εταιρείες παιχνιδιών της Κίνας.

Τον Ιούλιο, ο κινεζικός κολοσσός της Tencent ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί την εφαρμογή της αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να εμποδίζει τα παιδιά να παίζουν μεταξύ 22:00 και 08:00. Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα έντονων ανησυχιών ότι πολλά παιδιά χρησιμοποιούσαν ταυτότητες ενηλίκων για να παρακάμψουν τους κανόνες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button