Κίνα: Το νέα θέατρο είναι ένα κτίριο που μοιάζει με μετάξι που θροΐζει

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Steven Chilton αποκάλυψε εικόνες από το θέατρο που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Γκουανγκζού, στην Κίνα.

Το θέατρο που είναι κατασκευασμένο ως μέρος ενός σημαντικού αξιοθέατου στην περιοχή Huadu, στα βόρεια της πόλης Γκουανγκζού στη νότια Κίνα, θα φιλοξενεί παραστάσεις από διάφορες εταιρείες παραγωγής. Το θέατρο θα έχει αμφιθέατρο χωρητικότητας 2.000 θέσεων και η εξωτερική του όψη θα είναι άμεσα επηρεασμένη από την ιστορία της πόλης η οποία αποτελεί βασικό μέρος του Δρόμου του Μεταξιού.

«Ο πελάτης μας ήθελε η αρχιτεκτονική να ταιριάζει με την ιστορία και τον πολιτισμό της Γκουανγκζού. «Η πόλη είναι ιστορικά σημαντική ως το σημείο εκκίνησης του θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού και υπήρξε σημαντικό εμπορικό λιμάνι από τη δυναστεία των Χαν. Το μετάξι αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα με τα πρώτα δείγματα να χρονολογούνται πριν από το 3.500 π.Χ. και η ιστορική και πολιτιστική του σημασία μάς ενέπνευσαν, μαζί με τις μοναδικές φυσικές του ιδιότητες», εξήγησε ο Steven Chilton, ιδιοκτήτης του Steven Chilton Architects στην Κίνα. Η εμφάνιση του κτιρίου αποτελείται από δέκα καμπυλωτές και περιστροφικές πτυχές που έχουν σχεδιαστεί ώστε να θυμίζουν μεταξένιο ύφασμα. Το κυκλικό κύριο αμφιθέατρο θα βρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου, με συμπληρωματικούς χώρους τοποθετημένους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης αίθουσας εισόδου που θα έχει το τριπλάσιο ύψος.

Γύρω από το κτίριο, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μια πρόσοψη που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με μεταξωτό ύφασμα που το περιβάλλει. Θα κατασκευαστεί από κυρτά πάνελ από διάτρητο, ανοδιωμένο αλουμίνιο που στηρίζεται σε ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο θα είναι ορατό στην είσοδο.Η επένδυση του θεάτρου στην Κίνα θα είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα ως αναφορά στις αξίες της θεατρικής εταιρείας. «Το κόκκινο αντιστοιχεί στη φωτιά στην κινεζική κουλτούρα και συμβολίζει, μεταξύ άλλων, καλή τύχη, δυναμισμό και χαρά. Αισθανθήκαμε ότι αυτές οι ιδιότητες αντηχούσαν καλά με το πνεύμα και τις αξίες της θεατρικής εταιρείας και την ουσία των παραστάσεων τους», κατέληξε ο Chilton.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -