Kira, η κούκλα που παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Kira είναι η πρώτη κούκλα που ταξιδεύει σε ένα καταφύγιο άγριας φύσης στην Αυστραλία, κι εκεί μαθαίνει περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και για τις φωτιές που έπληξαν τη χώρα.

Η Kira μπορεί να είναι από την Αμερική, αλλά αποφασίζει να περάσει το καλοκαίρι της στο εξωτερικό και να κυνηγήσει το πάθος της για τα ζώα και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, η κούκλα αναπαριστά ένα 10χρονο κορίτσι από το Μίσιγκαν που επισκέπτεται τις θείες της στην Αυστραλία και συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψη των ζώων προς εξαφάνιση στο τοπικό καταφύγιο. Η Kira περνάει τον ελεύθερό της χρόνο μαζί με τα μικρά κοάλα που έχασαν τους γονείς τους στις περσινές φωτιές και μαθαίνει περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και για το καταφύγιο που τα φροντίζει.

Kira

Για τη δημιουργία της Kira, οι υπεύθυνοι της εταιρείας συνεργάστηκαν με την συγγραφέα Erin Teagan και ταξίδεψαν μέχρι την Αυστραλία για να μάθουν περισσότερα για την άγρια φύση. Σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή της κτηνιάτρου και ιδιοκτήτριας ενός καταφυγίου προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής στο Queensland, της Dr. Alison Bee.

Μαζί με την κούκλα δίνεται και ένα παιδικό βιβλίο που ονομάζεται «Love the Earth (Αγάπα τον πλανήτη)», ώστε μέσα από αυτό να καταλάβουν τα παιδιά τη σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης εκτός από τα ρούχα που φοράει στη συσκευασία περιλαμβάνονται και πιτζάμες για την Kira, που έχουν πάνω κοάλα.

kira

Υπάρχουν και κάποια έξτρα αξεσουάρ που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ένας πάγκος εξέτασης ζώων και μια σκηνή. Σε λίγο καιρό μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει και την προσωπική σειρά βιβλίων της Kira, στην οποία θα περιγράφεται το ταξίδι και η εμπειρία της στην Αυστραλία. Μέσα από τα βιβλία τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τις περιπέτειές της αλλά και για τον τρόπο που κατάφερε να σώσει και να περιθάλψει τα ζώα που ήρθαν στο καταφύγιο.



 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -