Κοινωνικός Τουρισμός 2022-2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-2023 του ΟΑΕΔ. Φέτος οικονομικές διακοπές θα κάνουν περίπου 300.000 δικαιούχοι του προγράμματος.

Η πλατφόρμα των αιτήσεων στο φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα είναι ενισχυμένο κατά πέντε εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, ενώ θα προβλέπει επιπλέον κίνητρα για διακοπές σε «ευπαθείς» περιοχές, όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Κάνουμε πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνοντας τη συμμετοχή των πολιτών και αυξάνοντας τις τιμές που πληρώνουμε στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας» σημείωσε ο Διοικητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον ιδιοκτήτη. Οι διακοπές με το πρόγραμμα, μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023.

Στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στον νομό Έβρου, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι δέκα βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του gov.gr και θα αφορούν σε δικαιούχους, παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 του ΟΑΕΔ.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι έχουν επιταγές από το περσινό πρόγραμμα, καθώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν έως το τέλος του Ιουλίου επειδή δεν μεταφέρεται χρονικά η επιταγή πέρα της λήξης του προγράμματος. Ο δικαιούχος μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρόνο παρά χρόνο. Εάν κάποιος δεν την αξιοποιήσει δεν μπορεί να συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα για 2 χρόνια.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -