Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μετά από μία μικρή παράταση έκλεισε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» την Τρίτη 11.06. Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και οι ενστάσεις.

Φέτος υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για το πρόγραμμα, το οποίοι αναμένεται να ξεκινήσει 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές. Προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 50 εκ. ευρώ, ενώ η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται πως για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Πάντως δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά, που επιτρέπει στους δικαιούχους να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν. Στα παραπάνω προστίθεται φέτος και η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας παραδοσιακά ανακοινώνονται μέσα στον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, με τις αιτήσεις φέτος να κλείνουν στις 11 Ιουνίου, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι. Πέρσι, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν δέκα ημέρες μετά, την 21η Ιουνίου.

Σε πρώτη φάση η ΔΥΠΑ αναρτά προσωρινούς πίνακες των Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Αποκλειομένων του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» στον ιστότοπό της. Στη συνέχεια, ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και, τέλος, οι οριστικοί πίνακες.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -