Κοινωνικός Τουρισμός: Σε λίγες μέρες οι αιτήσεις – Ενισχυμένο πρόγραμμα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός με τους δικαιούχους των vouchers να ανέρχονται σε 300.000.

Φέτος, το πρόγραμμα αναμένεται να είναι ενισχυμένο, τόσο για τους παρόχους όσο και τους δικαιούχους.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά αναφέρουν πως η ιδιωτική συμμετοχή  των δικαιούχων για τις διανυκτερεύσεις θα είναι μειωμένη έως και η μηδενική, ενώ οι επιδοτήσεις για τους παρόχους θα είναι αυξημένες.

Κοινωνικός Τουρισμός: Ειδικές προβλέψεις για Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Έβρο

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Για τον Αύγουστο, αναμένεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών καταλυμάτων. Η αύξηση αυτή, να σημειωθεί, θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Έως και 6 διανυκτερεύσεις θα μπορούν να απολαύσουν σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν οι δικαιούχοι από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Ακόμα, στα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τη διαμονή, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Κοινωνικός τουρισμός: Οι προβλέψεις για τους περσινούς δικαιούχους

Σημειώνεται πως όσοι είχαν λάβει vouchers από το περσινό πρόγραμμα, αλλά δεν έχουν κάνει χρήση τους, μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Όσοι δεν εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για να ενεργοποιήσουν το voucher,  δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -