ΣΠΙΤΙ

Κολομβία: Η startup που χτίζει σπίτια από καφέ

Η Κολομβία μπορεί να αποτελεί μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή καφέ αλλά την ίδια στιγμή είναι και μια αρκετά φτωχή χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, το 35% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Πολύς κόσμος δεν έχει σπίτι να μείνει. Η εταιρεία Woodpecker όμως αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Πρόκειται για μια startup με έδρα την Μπογκοτά, η οποία χρησιμοποιεί φλοιούς από καφέ για την κατασκευή προκάτ κτιρίων για χρήση από οικογένειες αλλά και μαθητές. Συνδυάζει τον φλοιό του καφέ με ανακυκλωμένο πλαστικό ώστε να δημιουργήσει ένα υλικό με περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Έτσι δεν μειώνονται μόνο τα απόβλητα από τις φυτείες καφέ αλλά βοηθάει στην δημιουργία μιας γρήγορης και απλής κατασκευής, που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει. Η δομή της κατασκευής των κτιρίων αυτών είναι τύπου «Do It Yourself» είναι αναπόσπαστο μέρος της αποστολής της εταιρείας ώστε να παρέχει στέγαση σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα που ζουν σε φτωχές περιοχές της Κολομβίας.

Λόγω του χαμηλού κόστους και της απλής εγκατάστασης, η κυβέρνηση της χώρας επικοινώνησε με τη Woodpecker για να βοηθήσει τον κόσμο που χτυπήθηκε το 2020 από τον τυφώνα Iota. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις κατασκευές της ώστε να παράσχει γρήγορα στέγη και καταφύγιο σε πολίτες που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν αλλού.

Το σχέδιο της Woodpecker για μείωση της στεγαστικής ανασφάλειας στην Κολομβία αποδεικνύεται επιτυχημένο έως τώρα. Έχουν ήδη πουληθεί 2.600 σπίτια και ο στόχος συνεχώς αυξάνεται προς τα πάνω.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button